Jedete na Colors? Co ještě navštívit v Ostravě během festivalu
Dolní oblast Vítkovic, dějiště festivalu. FOTO: Czechturism

Jedete na Colors? Co ještě navštívit v Ostravě během festivalu

19. 7. 2019

V Ostravě odstartoval festival Colours of Ostrava, který nabídne desítky vystoupení zahraničních i českých hudebníků. Co dalšího podniknout v Ostravě, pokud vyrazíte na festival?

Dolní Vítkovice dopoledne
Colours of Ostrava se koná v unikátním areálu Dolní oblast Vítkovic, tento technicky i technologicky dokonalý areál průmyslových staveb z první poloviny 19. století je tvořený dolem Hlubina, vysokými pecemi a koksovnou Vítkovických železáren. Vypravte se sem kterýkoliv festivalový den už dopoledne, ať si areál prohlédnete, než se sem navalí všichni muzikychtiví návštěvníci.

Bolt tower
V areálu festivalu si vyjeďte také na Bolt Tower, neboli šroubovou věž, která je součástí Vysoké pece číslo 1. Jedná se o největší geografický bod ve městě. Nejkrásnější to tu je při západu slunce, jenže vystůjte si tu frontu festivalových návštěvníků.

Velký svět techniky
V Dolních Vítkovicích je možné navštívit i populárně naučné centrum Velký svět techniky. Bylo otevřené v roce 2014 a hravou formou představuje zajímavosti vědy a techniky. Varování: většina aktivit je dost náročná, vypravte se sem raději za střízliva!

Trojhalí Karolina
V centru města navštivte trojhalí Karolina. Je to unikátní historický prostor, ve kterém dříve stály stroje a turbíny, dnes jsou jeho brány celý den otevřené. Schovejte se tu před deštěm, vezměte si sem inlinové brusle, míč nebo florbalky. Jedná se totiž o sportoviště.

Vyhlídka Nové radnice
Další zastávkou v centru může být rozhledna nové radnice. Tady zjistíte, že Ostrava je zelené město. Vyhlídková terasa se nachází ve výšce 73 metrů a je z ní krásně vidět panorama Beskyd, Poodří a příhraničí část Polska. Za dobré viditelnosti je také možné zahlédnout Praděd v Jeseníkách.

Sfárejte na Landeku
Nenechejte se napálit, až vám horníci budou tvrdit, že vás právě svezli o sto pater níže. Je to jen virtuální realita. Přesto návštěva největšího hornického muzea v Česku stojí za to. Sfárejte do bývalého dolu Anselm, zasmějte místním vtipům na Pražáky a obdivujte sbírky staré důlní a záchranářské techniky, důlních lamp a dalšího vybavení. Landek totiž nabízí jedinečné nadzemní a podzemní expozice. Pivo a oběd si dejte v resrauraci Harenda.

Běžte na výstavu
Trochu klidnější atmosféru nabízejí ostravské galerie. Vydejte se například do Galerie výtvarného umění. Je tu k vidění několik zajímavých výstav.

Vezměte si s sebou kola
Ostrava je cyklistův ráj a na kole se dobře odbourává alkohol. Kolo vám navíc umožní projet si všechny ostravské památky, uděeljte si také nějaký větší výlet – například podél řeky Ostravice do Frýdku-Místku a dále do Beskyd. Je to pěkná cyklostezka vedle meandrující řeky.   

cestování hudba
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%