Prázdninový tip: Směr Spálené Poříčí, zastavení 3. Bečov - Kladská - Mariánské Lázně
Foto: autorka

Prázdninový tip: Směr Spálené Poříčí, zastavení 3. Bečov - Kladská - Mariánské Lázně

25. 7. 2019

Dnes máme mít polodenní zájezd. Po zvážení vzdálenosti pan vedoucí program mění ke spokojenosti nás všech. Po snídani nasedáme do autobusu a jedeme  do Bečova nad Teplou. Naším cílem není návštěva městečka s necelou tisícovkou obyvatel. Směřujeme k hradu, kde máme předem domluvenou prohlídku..

Mohutný nádherný hrad, který patří k nejzachovalejším v Česku, se tyčí na vysoké skále nad řekou Teplou. Je zde nabízeno několik prohlídkových okruhů. My máme možnost si prohlédnout 1. okruh  --  relikviář sv. Maura. Památku, která je považovaná po korunovačních klenotech za druhou nejcennější movitou památku v Česku. A je opravdu nač se dívat. I těm, kteří zde nejsou poprvé, se tají při pohledu na tento skvost dech. Je vypracován do nejmenších podrobností a je úžasný. Dovídáme se jeho historii, sledujeme film a pak vstupujeme do trezorové místnosti, kde si můžeme nerušeně tuto vzácnou památku prohlédnout. Po nezbytném vyfocení všeho, co je  dovoleno, někteří jdou na prohlídku městečka, jiní směřují na kopec ke kostelu, další doplňují pitný čí pokrmový režim.

Nastupujeme do autobusu a jedeme dál. Tentokrát nás vítá místo v centru nejcennějšího území CHKO Slavkovský les, vzdálené 9 km od Mariánských Lázní. Nazývá se Kladská. Dostáváme obědový balíček a vydáváme se na prozkoumání okolí. Téměř neporušená, čistá a klidná příroda má co nabídnout. Jdeme po chodníčku mezi loukami, na kterých kvetou nádherné květiny. Docházíme k lesu, kde pokračujeme chůzí po chodníčcích z prken. Větve jehličnatých stromů mnohde dosahují až k zemi. U rybníku se zastavujeme a kocháme se pohledem na klidnou vodní hladinu, kterou místy narušuje přílet kačenek. Ty pochopitelně čekají, že jim stejně jako jiní návštěvníci dáme něco na zub. Nádherná vycházka, úžasný relax. Všichni jsme nadšeni a spokojeni.  

Další cesta vede do blízkého města Mariánských Lázní. Město s krásnou kolonádou, lázeňskými parky, příjemnými kavárničkami či cukrárnami. Patří mezi lázeňská města, která usilují o zápis do Seznamu světového kulturního dědictví Unesco. Individuálně si město prohlížíme, ochutnáváme kávičku, lázeňské oplatky a míříme ke kolonádě. Je to nejvyhledávanější atrakce tohoto města. Čekáme na lichou hodinu. To se spustí k nádherné choreografii vody ještě úžasná hudba. Pokaždé jiná, takže nikdy nikdo neví, co uslyší. Tentokrát zní OSUDOVÁ.

Je to nádherný závěr dnešního výletu. Spokojeni se vracíme zpět na hotel. Panu vedoucímu jsme za tento den nesmírně vděčni.      

Prázdninový tip
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%