Smím prosit?
Foto: autorka

Smím prosit?

7. 8. 2019

V hotelu Hilton se tančilo.

Při tom našem procházkování Prahou jsme narazili na jednu parádní akci. Pražský hotel Hilton ve dnech 30. 7. - 4. 8. 2019 uvítal taneční školu“ Arthur Murray Dance Centres“. Tuto školu založil v roce 1912 Arthur Murray.

Něco málo o zakladateli studia: Arthur Murray se narodil v roce 1895 v Rakousku-Uhersku, v roce 1897 se rodina přestěhovala do USA. A.M. byl plaché, vysoké a ostýchavé dítě, zejména měl strach se stýkat s dívkami. První taneční kroky zkusil pod vedením svého kamaráda ve 14ti letech. Později vystudoval tanec u Vernona a Iren Castleových a nějaký čas u nich pracoval. Vymyslel a zrealizoval výuku tance pomocí diagramů rozesílaných poštou. Jednalo se o stopy, které si potenciální tanečník pokládal na podlahu, a snažil se naučit tančit. Těchto tanečních kurzů se prodalo přes 500.000 kusů. Později se věnoval výuce tanečních instruktorů pro hotelové řetězce.  V roce 1925 spolu se svou ženou otevřeli první skutečnou taneční školu, v roce 1938 došlo k otevření první franšízové školy. V roce 1964 odchází manželé do důchodu a školu prodávají. Dnes má škola 270 studií v 23 zemích světa. Česká republika mezi nimi není.

Ale zpátky k hotelu Hilton. Taneční a soutěžní zápolení v klasických i latinsko-amerických tancích pod názvem CiaoAmore DOR2019 ovládlo Kongresový sál hotelu. Věk tanečníků se pohyboval mezi 20-75 roky. Překvapením bylo, že soutěžily i páry nesourodého věku, buď výrazně starší dáma a mladší pán či naopak. Šaty, které dámy měly na sobě, byly k vidění na štendrech, a byly pro zájemce volně ke koupi. Jejich cena byla doslova překvapením dne. V průměru přesahovala částku 5000 USD, a veškeré doplňky k šatům, jako korále, náušnice, přívěsky atd, vše neslo značku Swarovski. Takže bylo jasné, že se jedná o velice prestižní záležitost. Taková taneční dovolená snů.

Ovšem jejich taneční umění, nadšení a elán byl obdivuhodný. Při pohledu na tu nádheru jsem si vzpomněla na jeden film a pak se mi v hlavě zavrtala myšlenka. Jistě už víte.

Shall we dance, Roman? (Půjdeme tančit, Romane?)

Nejbližší volný kurz začíná 1. 10., já už to vím …..

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.