Hádej, hádej, hadači - Ochutnávka nápadů č.2

Hádej, hádej, hadači - Ochutnávka nápadů č.2

5. 9. 2019

Vážení přátelé, potěšen vaším povzbuzením přicházím dnes s pokračováním tématu ze svých záznamů při sledování zábavného, ale současně i vzdělávacího TV pořadu s názvem "Nikdo není dokonalý". Dovolím si teď zopakovat pár vět z úvodu v minulém článku, neboť je to již pět měsíců od jeho zveřejnění a jsou zde na i60 noví čtenáři. Takže - tento pořad byl postaven na otázkách kladených náhodným chodcům a byl pojat jako soutěžní, třeba mezi muži a ženami, mezi dvěma městy, nebo dokonce zeměmi. Po mnoho let vše uváděl Jiří Krampol a vybraní hosté jej doplňovali svými vtipy a příběhy ze života. Samotné otázky redakce vybírala z nápadů posluchačů, které k jejich zasílání vždy vybídla. Já jsem se také jednou zapojil, a pokud projevíte zájem o další pokračování článku, ukážu vám, jak to s mojí otázkou dopadlo. V posledním pokračování bych se rád pokusil formulovat několik dalších vlastních otázek a rád bych vás potom požádal o totéž.

Pochopitelně tento pořad nepřipadal vtipný každému, ale já jsem se bavil. Jak pravil Jan Werich - "Lidé jsou různé". Proto byly různé i odpovědi na položené otázky podle toho, jak oslovení lidé konkrétní otázku pochopili nebo nepochopili. Někdo ovšem odpověděl záměrně nesprávně a vtipně, těch byla ale menšina. Jiný odpověď neznal a řekl nějakou hloupost. Dost často se pak snažil zdůraznit, že je již dlouho ze školy, anebo se to snažil jinak "okecat". Nyní je na vás, milí čtenáři, do které kategorie si odpověď zařadíte. Humor nebo chyba? Hádej, hádej, hadači. Možná vám, stejně jako mně, právě ty nechtěně hloupé odpovědi připadnou nejveselejší. Musíme však vzít v úvahu také obyčenou možnost omylu, neboť



Představte si teď situaci, kdy jdete po chodníku a najednou vás osloví reportér televizní stanice a požádá vás, jestli vám může položit pár otázek do zábavného pořadu. Souhlasíte. Jenomže až potom si povšimnete druhého člověka s kamerou, což vás třeba znejistí. (Alespoň u mne by tomu tak bylo, někdo má prostě před kamerou trému). Navíc máte v hlavě strašně důležité a úplně jiné myšlenky, např. co ještě dnes musíte nakoupit. Nuže, milí čtenáři, není to snadné. Já teď velmi uvítám, když se do této role vcítíte, na chvilku se zamyslíte a přidáte k libovolným otázkám své vlastní odpovědi - jako tomu bylo u prvního dílu. Aby článek nebyl příliš dlouhý, zůstanu opět u 10 otázek, které jako pokračování očísluji. Vy potom, prosím, u svých odpovědí uveďte pořadové číslo otázky, na kterou reagujete, a otázku nemusíte citovat. V závěru vám to předvedu. Vyslechnuté odpovědi tázaných občanů jsem opět zařadil hned pod otázky, ovšem jen ty, které se mi zvláště líbily. A jdeme na to: 

11. "Čím se proslavili David a Goliáš?"
     "Byli to zpěváci ve známé hudební skupině"
12. "Co je to panická hrůza?"
      "Strach z paniců"
13. "Jakou smrtí zemřela Kleopatra?"
      "Na elektrickém křesle"
14. "Co měli ve znaku husité?"
      "Srp a kladivo"
15. "Co se děje při polním pychu? (Pozn.: v řeči nebylo možné rozeznat pych od pích)
      "Kratochvíle sedláka a děvečky na poli"
16. "Kdo je to kleptoman?"
      "To je porucha řeči"
17. "O jakém řemesle se říká, že je nejstarší na světě?"
      "Kovářství"
18. "Doplňte rčení: Někdo má rád holky, jiný zase ...?"
      "Jiný je na kluky"
19. "Z čeho stvořil Bůh ženu?"
      "Z jablka"
20. "Kdo to jsou anebo byli nudisté?" Tak tato poslední otázka je má vlastní a hned uvedu správnou odpověď.
      "Chlapi, se kterými je nuda"

Nyní vám ukážu, jak jednoduše si představuji vaše příspěvky. Uvedu pár vlastních odpovědí, otázku je třeba vyhledat podle čísla.
13. "Zavraždil ji Kajínek.
14. "Husu"
16. "Kleptomanka je drbna, u mužů je to koníček méně obvyklý"

Titulní obr. pixabay.com
Ilustrační obr. v textu: www.kyblsrandy.cz - k volnému použití





   



     

    

 



 

 

 

 

zábava
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%