Argentinský trakař
FOTO: Cafeidoskop.cz

Argentinský trakař

4. 9. 2019

Známý partnerský a rodinný poradce dr. Petr Šmolka věří, že z lásky nemusí zůstat totéž, co z jídla, i když obojí prochází žaludkem…

Na otázku, zda láska touto cestou skutečně prochází, odpovídá, že rozhodující je momentální fáze vztahu. Jestliže se nacházíme v počátečním stádiu zamilovanosti, není zažívací trakt ve vnímání lásky rozhodně tím nejdůležitějším zařízením v lidském těle, zatímco u dlouhodobých vztahů souvisí láska s pohybem mezi spižírnou, lednicí a plotnou mnohem intenzívněji. A já osobně bych po své trojnásobné manželské zkušenosti dodala, že čím je s přibývajícími léty tento druh pohybu frekventovanější, tím pevněji se stahují pouta lásky. Alespoň ze strany krmeného partnera.

Existují celé kuchařky pokrmů, které podněcují vášeň a budí touhu… Afrodiziaka mají své jméno po bohyni lásky Afroditě. A protože Afrodita se zrodila z mořské pěny, připisují se afrodiziakální účinky veškeré mořské fauně a flóře. A prý také všemu, co svým tvarem či barvou navozuje milostné představy. Fantazii se v tomto směru meze nekladou.

Plánujete-li romantickou večeři, na stole by rozhodně neměly chybět čerstvé květiny a tlumená záře svíček. Libido podporují vesměs jídla sladké chuti či plody exotické a těžce dostupné. Takže k navození příjemného erotického dusna můžeme začít osvědčeným šampaňským s jahodami. A zatímco se ve vzduchu mísí dráždivá vůně šalvěje, zázvoru a levandule, můžeme přidat na stůl chřest, artyčoky nebo trochu ostřejší kapary. Pokud zvolíme polévku, tak nejlépe celerovou, poté pár plátků čerstvých lanýžů, několik mandliček a na závěr už zmíněné fíky nebo datle, případně banán politý horkou čokoládou… Se špetkou chili samozřejmě.

No, zní to všechno krásně a lákavě, ale realita pro naši generaci bude asi trochu jiná. Myslím, že ve většině našich mužských poloviček vzbuzuje největší erotické fantazie dokřupava vypečená kachnička se zelím a knedlíkem, což má bohužel jednu zásadní nevýhodu:

po takovém obědě či dokonce večeři nemůžete počítat s tím, že byste vyzkoušeli třeba bolívijské vidle nebo případně argentinský trakař. Jak ale tyto extravagantní pozice vypadají a jak je natrénovat, to jejich vtipný vynálezce, sexuolog MUDr. Zlatko Pastor zatím ještě nikomu neprozradil…

Já vám ovšem můžu prozradit, že pokud byste se chtěli na toto a jiná gastronomicko partnerská témata pobavit, přijďte ve čtvrtek 12. září v 19,30 do pražské kavárny Caféidoskop na premiéru hudební feérie  pod stejnojmenným názvem, jako je tento fejeton.

https://cafeidoskop.cz/?event=argantinsky-trakar 

A kdyby vám to nevyšlo, věřím, že to vyjde časem v našem malém charizmatickém divadelním studiu za pavlačí v Domě U Minuty.

Hezké vztahy u stolu i lože vám přeje

Glosa Hany Švejnohové
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.