Vánoce ve městě, které nikdy nespí
FOTO: Delfin travel

Vánoce ve městě, které nikdy nespí

13. 9. 2019

S prvními sychravými podzimními dny se stále zřetelněji vkrádají myšlenky, že se zase o něco víc přiblížil vánoční čas. Čas, který si mnozí z nás zpestří voňavým punčem a svátečními dobrotami na vánočních trzích.

Ať už se rádi procházíte mezi nazdobenými stánky u nás, nebo si vyrazíte užít sváteční tradice do zahraničí, máme pro vás jedinečný tip - vánoční New York.

New York díky své energičnosti získal obraz „města, které nikdy nespí“. A o Vánocích už vůbec ne! Široké ulice a bulváry plné uspěchaných byznysmenů i rozverných umělců se jako mávnutím kouzelného proutku promění v záplavu statisíců barevných světel a světýlek. Nenajdete mnoho míst, kde by nestál alespoň malý a okázale nazdobený vánoční strom. Ostatně, nad velkolepou výzdobou americké metropole byste mohli žasnout od rána do večera. Je totiž přesně taková, jakou byste v tomto koutě světa čekali. Třpytivá, velkolepá a honosná.

Foto 1.jpg

 

Adventní čas v New Yorku ale není jen o nablýskaných výlohách a drahých nákupech. Navštívit zde můžete celou řadu vánočních a řemeslných trhů s kouzelnou atmosférou, kde si vyberete z opravdu nepřeberné nabídky dárků, ale i dobrot na zahřátí. Místní nejkrásnější svátky v roce milují a dávají tak možnost nahlédnout pod pokličku svým tradicím a oslavám.

Foto 2.jpg

 

Opravdové Vánoce se samozřejmě neobejdou bez nazdobeného stromečku. Ten největší, s tisíci a tisíci světýlky, je k vidění každoročně na náměstí před Rockefellerovým centrem, které je zároveň pomyslným srdcem celého vánočního New Yorku. Strom bývá zpravidla vysoký kolem 30 metrů a jeho slavnostní rozsvícení patří ve městě k nejsledovanějším událostem roku.

Foto 3.jpg

 

Pokud vás už přestanou bavit nákupy a vánoční frmol, nebo se jednoduše budete chtít trochu protáhnout a vypotit přemíru vánočního punče, vydejte se na venkovní Wollmanovo kluziště v Central Parku. Uprostřed zmrzlé zeleně si pod newyorským nebem vychutnáte tu nejkrásnější vánoční atmosféru.

Foto 4.jpg

cestování USA
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.2 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%