Vánoce ve městě, které nikdy nespí
FOTO: Delfin travel

Vánoce ve městě, které nikdy nespí

13. 9. 2019

S prvními sychravými podzimními dny se stále zřetelněji vkrádají myšlenky, že se zase o něco víc přiblížil vánoční čas. Čas, který si mnozí z nás zpestří voňavým punčem a svátečními dobrotami na vánočních trzích.

Ať už se rádi procházíte mezi nazdobenými stánky u nás, nebo si vyrazíte užít sváteční tradice do zahraničí, máme pro vás jedinečný tip - vánoční New York.

New York díky své energičnosti získal obraz „města, které nikdy nespí“. A o Vánocích už vůbec ne! Široké ulice a bulváry plné uspěchaných byznysmenů i rozverných umělců se jako mávnutím kouzelného proutku promění v záplavu statisíců barevných světel a světýlek. Nenajdete mnoho míst, kde by nestál alespoň malý a okázale nazdobený vánoční strom. Ostatně, nad velkolepou výzdobou americké metropole byste mohli žasnout od rána do večera. Je totiž přesně taková, jakou byste v tomto koutě světa čekali. Třpytivá, velkolepá a honosná.

Foto 1.jpg

 

Adventní čas v New Yorku ale není jen o nablýskaných výlohách a drahých nákupech. Navštívit zde můžete celou řadu vánočních a řemeslných trhů s kouzelnou atmosférou, kde si vyberete z opravdu nepřeberné nabídky dárků, ale i dobrot na zahřátí. Místní nejkrásnější svátky v roce milují a dávají tak možnost nahlédnout pod pokličku svým tradicím a oslavám.

Foto 2.jpg

 

Opravdové Vánoce se samozřejmě neobejdou bez nazdobeného stromečku. Ten největší, s tisíci a tisíci světýlky, je k vidění každoročně na náměstí před Rockefellerovým centrem, které je zároveň pomyslným srdcem celého vánočního New Yorku. Strom bývá zpravidla vysoký kolem 30 metrů a jeho slavnostní rozsvícení patří ve městě k nejsledovanějším událostem roku.

Foto 3.jpg

 

Pokud vás už přestanou bavit nákupy a vánoční frmol, nebo se jednoduše budete chtít trochu protáhnout a vypotit přemíru vánočního punče, vydejte se na venkovní Wollmanovo kluziště v Central Parku. Uprostřed zmrzlé zeleně si pod newyorským nebem vychutnáte tu nejkrásnější vánoční atmosféru.

Foto 4.jpg

cestování USA
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.2 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Irena Mertová
No jestli je to reklama Delfin travel na vánoční zájezdy, tak asi proto je to dáno v předstihu. Fotky se mi líbí.
Jitka Hašková
Naprosto souhlasím se všemi předchozími příspěvky. Už teď psát o Vánocích je přehnaně brzy. Na Vánoce jsem ráda doma.
Dana Puchalská
Já chci J e ž í š k a, ale tady u nás. A na něj se začnu těšit v pozdější době. Ne teď,když je krásné babí léto.
Marcela Pivcová
Nechme ty, kteří se zviditelňují dlouhodobými a přehnanými přípravami na výstřední Vánoce, kteým nosí drahé dary Santa Claus, ať se přípravami vychloubají nebo ať se třeba uštvou. My, kteří máme Vánoce 24. prosince se svou rodinou nebo se svými přáteli, jsme v klidu. Dárky od Ježíška máme pro radost a nemusí být vyjádřením, na co všechno máme. Vánoce v New Yorku bych ani nechtěla, i kdyby mě na ně někdo zval.
Zuzana Pivcová
Beru to spíš jako informaci. Má představa vánoc je jiná, nedaleká, nehonosná a skromná. Ale všude žijí lidé jinak a také se jinak baví a slaví. Vánoce v září? A co když se u nás před několika lety poprvé objevila reklama na tzv. letní vánoce na konci školního roku?
Hana Polednová
I já se bouřím. Ty americké trhy mě opravdu nelákají. To si raději opět zajdu na ty pražské a vánoce začnu vnímat až někdy v listopadu. Teď proboha nééé a vůbec...jdu si sednout na sluníčko kochat se krásnými letními dny.
Věra Ježková
Podepisuji každé slovo paní Hany Š. Při pohledu na americké Vánoce v polovině září mne obešel děs.
Hana Švejnohová
Přátelé, je 13.září!!!!!!! To přece nemyslíte vážně... Každý rok se děsím prvních poslů Vánoc už během října, kdy si máme dopřát posledních hřejivých paprsků slunce v zářivých odstínech podzimních barev - a letos na mě zatroubí zlatí andělé právě na i60 v první polovině září???? A ještě ke všemu američtí andělé??? Ne, prosím! To ne!!!! Nevěřím, že by se někomu právě teď a právě tady vkrádaly myšlenky tohoto druhu...nevěřím svým očím...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.