Dopis Karlu Gottovi po takřka 55 letech
FOTO: ČTK a archiv autorky

Dopis Karlu Gottovi po takřka 55 letech

2. 10. 2019

Před několika týdny jsme zveřejnili tuto vzpomínku Zuzany Pivcové na Karla Gotta. Pokud máte i vy nějakou osobní vzpomínku na zesnulého Mistra, napište ji do komentářů anebo jako samostatný článek, abychom uctili památku jednoho z největších Čechů.

 

Co nejzajímavějšího jsem prožila s Karlem Gottem.

Jsem pouze o 10 let mladší než Karel Gott a má vzpomínka se vztahuje k době mé puberty. Když jsem viděla zpívat toho hubeného, trochu ušatého mladíčka poprvé v televizi, prohlásily jsme se sestrou, že ošklivějšího zpěváka jsme v životě neviděly. A nebyly jsme zdaleka samy, komu se Gott zatraceně nelíbil. Asi za rok jsem ale sama pocítila, jaké to je, být středem posměchu. Spolužačky dospěly a já jsem zůstala hubené nevyvinuté vyžle, plné mindráků. Přitahovala jsem pozornost party kluků, kteří si nikdy nenechali ujít příležitost, aby si mě pořádně nevybíravě podali. Domů jsem se vracela s pláčem a málem už odmítala chodit ven. Neměla jsem tátu, který by na ně vlítnul a vynadal jim, a má maminka se spíš trápila se mnou.Tenkrát už byl Karel Gott hvězda a psalo mu hodně fanynek. Ale já jsem mu napsala proto, že jsem si potřebovala vylít srdce někomu, kdo by to chápal. A tak jsem si mu postěžovala, jak jsem nešťastná, protože se mi vrstevníci smějí, jak vypadám. Opravdu jsem nečekala, že mi Karel odpoví. Ale dostala jsem obálku nadepsanou zeleným inkoustem vlastnoručně Karlem Gottem. Uvnitř byly fotky s věnováním Zuzance a především ručně psaný dopis. Karel mi napsal, že snad mi nezáleží na pár hloupých klucích, že jsem určitě chytrá dívka a jednou i já potkám někoho, kdo mě bude vidět úplně jinak. Předpokládám, že už tehdy měl Karel Gott nějaké poradce, kteří s ním probírali a vyřizovali diváckou korespondenci. Ale ten fakt, že vůbec napsal a k tomu ještě vlastní rukou v nadepsané obálce se známkou, to pro mě byla velká událost. Nejdůležitější ale byla ta rada, že si nemám z hloupých kluků nic dělat. Když to řekl populární zpěvák, tak to pro mě bylo svaté. Získala jsem trochu sebevědomí a přestala jsem se trápit.A tak mi Karel pomohl víc, než sám tušil.

 

Ještě jednou Vám přeji vše dobré, držím Vám palce a spolu se mnou i další čtenáři portálu i60.

 

Karel Gott osobnosti
Hodnocení:
(5.1 b. / 33 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%