17 let - nejkrásnější rok života
Má 17 letá vnučka Adélka na soutěži v Číně podruhé

17 let - nejkrásnější rok života

29. 9. 2019

Mnohdy po prožitém životě přemýšlíme, který rok  byl pro nás nejkrásnější. Já jsem si vybral "krásných 17"! Pak mne napadlo doplnit své vzpomínky i o události, které potkaly i mou nejstarší dceru a mou nejstarší vnučku v tomto roce jejich života.

Na těchto několika řádcích si uvědomíme, jak se za dobu našeho života svět změnil. Když mně bylo sedmnáct let, psal se osudový rok naší země 1968 a já byl až po uši zamilovaný do budoucí manželky a matky mých dcer. Jako Pražák jsem tento rok prožíval naplno a své zážitky jsem vtělil do své knihy Sirotek. 

Když mé nestarší dceři bylo těch kouzelných sedmnáct let, psal se další osudový rok naší země, a to rok1989. I tyto zážitky jsem vepsal do své knihy Horská dráha života. No, a letos je sedmnáct let mé vnučce Adélce, která je momentálně v Číně, kde reprezentuje naší zemi na soutěži krásy MISS TOURISM WORLD. O této události jsem zatím žádnou knihu nenapsal, protože její stránky si píše má vnučka sama svým životem.

Je to náhoda či osud, že jsme my tři v těch krásných sedmnácti letech prožívali takové osudové okamžiky našeho státu i našich životů ? Nevím a nechám to na posouzení čtenářů tohoto článku.

Můj příběh rodina
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.