S Karlem Gottem naposledy
FOTO: Sven-Sebastian Sajak pro commons.wikimedia.org

S Karlem Gottem naposledy

14. 10. 2019

Stejně jako k Waldemarovi jsem se vydal na Žofín k rozloučení s Kájou. Fronta přes Vltavu byla na dvě hodiny. Šlo to docela rychle. Cestou nám naléval sladký čaj Červený kříž.

Na ostrově bylo dost laviček, tak se dalo i posedět. Smutečních hostů bylo ten den asi 50 000. O všechny lidské potřeby bylo pečlivě postaráno. Jen dva lidé skončili v nemocnici. První padl policista, druhá klopýtla žena. Všude zněly Mistrovy písně.

V rudém režimu bývalo chmurno. Když se v TV objevil Gott, bylo to o něčem jiném. Zářila z něj radost a jásot… Zážitky z něj nás provázely několik dnů a rádi jsme si o nich vyprávěli. Rád jsem navštěvoval i jeho vánoční koncerty. Zpíval texty na všemožná témata.  Humorně jsme je pak spojovali s běžnými lidskými situacemi. Třeba, co zpívá Gott, když jde na toaletu: Kdepak ty ptáčku hnízdo máš? Když jde za děvčaty: To musíš zvládnout sám!

S prezidentem Husákem měl ale problém. Po zdražení cukru ho naštval svou písní: Kávu si osladím o trochu víc! Naučný slovník z roku 2000 psal o prezidentu Husákovi: Bezvýznamný politik z údobí éry Karla Gotta!

V Lucerně, při koncertu, ho dolní fanynky tahaly z tribuny za kalhoty dolů. Kulisáci ho zase vytahovali nahoru, na podium. Hrozilo ale prasknutí Mistrova oděvu! Nestalo se tak. Měl oblek šitý z kvalitní západní látky a s dobrými nitěmi.

Děkujeme Kájo, za mnohé radostné chvilky našeho života.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.