Život je vlastně veliká švanda
ilustrační foto: pixabay.com

Život je vlastně veliká švanda

15. 11. 2019

Ano, to je, ale směji se, až je to vyřešené a dopadne to dobře. Než to však dobře dopadne, tak moc radostná nejsem.

Tuhle jsem šla s pejskem na procházku, a když se začala blížit bouřka, utíkali jsme domů. Před domem chci vytáhnout klíče, ale v kapse je jenom veliká díra, kterou se potvůrky klíče protáhly a nenávratně někde zmizely. Ano nenávratně. protože, i když jsem tu procházkovou trasu prošla ještě třikrát, tak nikde neležely. Co teď? Po cestě si nadávám, jak jsem nepořádná a dopustila jsem díru v kapse.

Ptám se každého, koho potkám, jestli nezná nějakého zámečníka. Jednoho mi doporučili, a když jsem mu ukázala dveře, řekl, že na to nemá. Dveře jsou totiž velmi masivní a zámek bezpečnostní. Musí na to být zámečník jiného kalibru. Nakonec jsem takového našla a dokonce měl pohotovostní službu, a tak přijel až ze Strakonic. Začal na zámku pracovat, ale zámek se držel. Zkrátím to, protože to trvalo přes dvě hodiny, než jsem opravdu mohla do bytu vstoupit. Nevěřili byste, jakou jsem měla radost. Zámečník mě ale varoval, že si dveře nesmím zabouchnout, že bych je bez klíčů zase neotevřela. No jasně, přece nejsem pitomá. Pejsek šel do pelíšku a já jsem šla honem vynést odpadkový koš. Dveře se za mnou zabouchly a opravdu bez klíčů otevřít nešly. Doma pes, já za dveřmi v bačkorách a s odpadkovým košem. Co teď? Telefon jsem si nevzala, a tak jsem honem ubíhala na místní úřad. Byl konec pracovní doby a právě odcházela poslední pracovnice. Uprosila jsem ji, aby mi zámečníka opět zavolala. Přijel!! Divně se na mne díval, ale raději nic neříkal.

No, a pak, že se stáří neumí zabavit  a nevyplní svůj volný čas. No a teď vážně. Je to  švanda, o které mluvím ? Někdy stačí opravdu málo a máte život úplně naplněný a nenudíte se ani chvíli.

Podotýkám ( kdo to ještě nevíte/), že je mi 75 let, a tak na leccos mám nárok. Vy mladší máte ještě životní náplň  úplně jinou, ale já jsem ji dříve měla také.

Život se totiž točí.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%