Mých 30 let – Získala jsem novou rodinu
FOTO: autorka

Mých 30 let – Získala jsem novou rodinu

19. 11. 2019

Třicet let – téměř polovina mého života. Co mne v něm za tu dobu potkalo? Bezesporu nejvýznamnější událostí byla změna mého života rodinného. Ne, nevdala jsem se, nejsem vdávací, potřebuji určitou volnost. Kromě toho mé dětství nebylo pro pozdější vlastní rodinný život příliš inspirativní. Ale poznala jsem svého nynějšího přítele. Díky částečné reorganizaci pracoviště po roce 1989, která mi přinesla zajímavější a tvořivější práci, jsem začala přicházet pracovně do pravidelného kontaktu s pánem, s nímž jsem se do té doby pouze zdravila. Po nějaké době jsme si začali povídat. Umírala mu žena. Svěřoval se mi se svými starostmi. Asi rok po její smrti mne představil své rodině. Nejdřív dceři a synovi, později i rodině dvou bratrů své zesnulé ženy. Všichni mne přijali velice hezky. Byla to pro mne zcela nová zkušenost. Když se rodiče v mých asi 15 letech rozvedli, otec se se mnou přestal stýkat. Kromě toho vždy razil heslo: „Tisíc kilometrů od všech příbuzných a známých.“ Teď jsem najednou vstoupila do funkční rodiny. Poznala jsem její soudržnost. Vztah otce a dcery jsem nejdřív vůbec nechápala. Ačkoliv jsem coby Rak velmi empatická, neuměla jsem se do něj vcítit.

Můj otec zemřel v roce 2002. Když jsem se to dozvěděla, trochu jsem zaslzela a zeptala se zbytečně: „Táto, proč jsi mě neměl rád?“. Na základě úřední výzvy jsem odjela do Příbrami, odkud pocházel a kam se vrátil. Zřekla jsem se dědictví. Neuměla jsem si představit, že bych měla převzít majetek v podstatě cizího člověka. 

S rodinou svého přítele jsem zažila mnoho krásného. Výlety, dovolené, rodinné oslavy… Když přítel několikrát onemocněl, z toho jednou téměř fatálně, starala jsem se o něj spolu s jeho dětmi. Když se, v souladu s tradicí, kterou založila přítelova žena, jednou za rok na Štěpána všichni sejdeme u jednoho z jejích bratrů nebo u mého přítele, je nás téměř třicet.

Život mě naučil soběstačnosti. Až budu jednou skutečně stará a nemohoucí, obrátím se s prosbou o pomoc na přítelovu dceru s manželem. Vím, že nebudu odmítnuta.

Soutěž - Mých 30 let
Hodnocení:
(5.1 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%