Proč mám ráda podzim
Foto: autorka

Proč mám ráda podzim

24. 11. 2019

K napsání článku mě inspirovala moje snacha, která miluje podzim a vždy krásně vyzdobí domeček, kde společně bydlíme. Letos se ale překonala. Když jsem se vrátila z Ischie, nemohla jsem to u nás pomalu poznat. Venkovní truhlíky ozdobila podzimními motivy, venkovní dveře věncem a uvnitř bytu také vládl podzim.

Ptala jsem se jí, proč tak má ráda právě podzim, a její odpovědi se mi moc zalíbily. Prý, i když ještě svítí sluníčko, není už tak úmorné vedro a takové fantastické barvy, jaké má podzim, nemá ani jaro či léto.

Na podzim si také zatápíme v krbu a hlavně pálíme voňavé svíčky. Naši kočičáci si lehnou před krb a vyhřívají si své kožíšky. Já zase mám ráda podzim, protože už nelétají mouchy a komáři. S kamarádkou chodíme na procházky s hůlkami hlavně okolo Boleváku, kde se nemůžeme nabažit pohledu na barevnou přírodu.

Letos jsme zkusili zasázet jedlé i ozdobné dýně na naší malé zahrádce a skutečně se jim dařilo. A tak máme dýněmi ozdoben celý domeček i interiér. Moc jsem tomu nevěřila, že ze semínek nám vyroste taková úroda. Sklidili jsme i spoustu ořechů a dokonce se nám urodily i brambory. Letošní podzim se nám všem moc vydařil a pomalu už odchází a vlády se ujme paní zima. 

A tak příští týden snacha chystá výzdobu na blížící se Advent. Na zahradě budou svítit různá zvířátka, kterým vévodí sob se saněmi přivážející dárky. Domeček bude opět zářit světelnými řetězy a stromy budou nasvíceny. Já odjíždím na týden do Františkových Lázní a až se vrátím, bude vše hotovo.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.