A v důchodu si to konečně užít!
Ilustrační foto: ingimage.com

A v důchodu si to konečně užít!

1. 12. 2019

Žádné starosti s udržováním domu či bytu, žádná samota a stesk. Naopak útulné bydlení v komunitě seniorů, které život baví a zajímají se o svět kolem sebe.

Takové komunitní bydlení vzniklo v Praze-východ nedaleko Brandýsa nad Labem. Rozsáhlý areál se vzrostlými stromy, vlastním rybníkem a výběhem s ovečkami nabízí 28 bytových jednotek pro samostatné seniory. V každém bytě je vybavená kuchyň, vlastní sociální zařízení a vestavěná skříň. Další zařízení tu ale nenajdete, je na budoucím obyvateli, aby si sem přestěhoval kus svého předchozího domova a cítil se tu opravdu dobře. Rozlehlé terasy se zahradním nábytkem přímo vybízí k posezení s rodinou nebo třeba se sousedkou. A když by se rozpršelo? Žádný problém, dva altánky umožňují posezení pod střechou s výhledem na rozkvetlé záhony.

Vše je uzpůsobeno k tomu, aby se místní obyvatelé cítili pohodlně a bezpečně, samozřejmostí jsou bezbariérové vstupy, možnost zajištění dovážky obědů či nákupů, docházka praktického lékaře. Na Brázdimském statku jdou však ještě dál. Vědí dobře, že fyzická a duševní aktivita přispívá k udržení dlouhodobé kondice a mentální svěžesti. Proto do areálu dochází lektoři s bohatými zkušenostmi se seniory a nabízí různé formy vyžití jako je cvičení nebo různé  tvořivé práce. Pravidelně se vyjíždí za kulturou i přírodou, akce organizované přímo v místě vybízí rodinné příslušníky, aby se připojili. Pravidelný kontakt s rodinou se tu více než podporuje, zvláště oblíbené je společné grilování.

Každý z nás má jiná očekávání a touhy, co by chtěl ještě zkusit, zažít. Proto je zde snaha o individuální přístup i vyhovět přáním, které se třeba dosud nepodařilo realizovat. Ať už chcete lenošit u bazénu, vyrobit si něco z keramiky nebo si sednout do telefoního koutku ve stylu 60. let a zavolat svým blízkým, tady jste doma a život právě začíná!

Více informací na www.brazdimskystatek.cz

 

logo_statek_tmavsi.png

bydlení
Hodnocení:
(5.3 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.