Máte rádi papriky?
Ilustrační fotografie z pixabay.com

Máte rádi papriky?

22. 12. 2019

Moc ráda navštěvuji oddělení zeleniny a nakupuji tam. A vzpomněla jsem si na pár dobrých receptů právě z paprik. Vždyť právě papriky obsahují dost velké množství provitamínu A. Vitamínu C mají dokonce čtyřikrát více než oblíbené pomeranče.

Papriky plněné v kyselém zelí 

4 zelené papriky, 1/4 kg mletého masa, 1/4 kg vepřového bůčku, 1/2 kg kyselého zelí, sůl, 2 rohlíky nebo housky, citrónová kůra, pažitka, 1 cibule, 1 vejce

Kyselé zelí překrájíme a dáme vařit s vepřovým bůčkem. Papriky omyjeme, zbavíme stopek a semen. Mleté maso promícháme s namočenými rohlíky nebo houskou, pepřem, solí, citrónovou kůrou, pažitkou a vejcem. Směsí naplníme papriky. Uvařené zelí zahustíme špetkou mouky a ochutíme osmaženou drobně pokrájenou cibulkou.Do vymaštěného kastrolku dáme polovinu zelí, poklademe kousky vepřového bůčku, na ně složíme plněné papriky, přikryjeme druhou polovinou zelí a v troubě podusíme. Podáváme s bramborem.

Marinované papriky k masu

4 zelené papriky, 4 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, sůl, pepř

Papriky opečeme ze všech stran v troubě, abychom z nich mohli sloupnout vrchní slupku. Zbavíme je semen a čistou dužinu dáme do misky. Vařečkou rozetřeme papriky na kaši, přidáme česnek utřený se solí, opepříme a za stálého míchání přikapáváme olej, jako při přípravě majonézy.

Smažená papriková kolečka 

8 velkých paprik, 2 vejce, mouka, citrónová šťáva, pepř, sůl, olej na smažení

Očištěné papriky nakrájíme na kolečka, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme chvilku stát. Obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích a usmažíme je na rozehřátém oleji. Podáváme s tatarskou omáčkou a brambory.

Papriky s cibulí, rajčaty a jablky 

120 gr cibule, 200 gr paprik, 100 gr rajčat, 2 jablka, 80 gr oleje, špetka cukru, ocet, sůl

Papriky opečeme na horké plotýnce nebo nad plamenem, slupky sloupneme, odstraníme semena a nakrájíme na širší proužky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, zpěníme na oleji, přidáme papriky, osolíme a dusíme. Rajčata a oloupaná jablka nakrájíme na plátky, přidáme k paprikám a dodusíme. Hotový pokrm mírně osladíme a okyselíme. Podáváme k minutkám.

Přeji všem dobrou chuť. 

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.