Míca a Chlupáč
Foto: autorka

Míca a Chlupáč

25. 1. 2020

Dvě větší koťata, tedy kočky, přivandrovaly odněkud ze Šumavy. Jedna byla strakatá a druhá černá chlupatá, každá jiná i povahou. Dali jsme jim jméno Míca a Chlupáč. Protože byly již větší, nebyl problém s krmením. Granulky, konzervy.

Čas ubíhal a ejhle jedna březí, druhá březí. Koťata jsme rozdali příbuzným a do roka znovu, to zase známým. Tak takhle to nepůjde dál. Rozhodli jsme se je dát vykastrovat. Tak a spíše se držely doma a začali jsme je pozorovat, jak se vůbec nemají rády. Míca, ta Chlupáče sekla, jako když mu dá facku. Chlupáč utekl, více byl zpět venku a Míca si pěkně hověla v kotelně a to je až dosud.

Míca loví cokoliv, myšky, ptáčky, ještěrky. Představte si, i v letu metr vysoko chytí ptáčka. Nemůžeme mít ani budku, ani krmítko. Pod pergolou v zavěšeném květináči si udělal čermáček hnízdo, za přítomnosti nás tam vlezla a tři mládata shodila, samozřejmě jedno odnesla. Vlašťovek těch se bojí. Ty nad ní nalétávají a křičí.

Chlupáč ten zase loví rybky v jezírku, někdy ho vidíme do půl zad, že je mokrý. A také vylovil koi, snad kilového a užral mu ocas atd., jinak se vyhřívá na pergole ve víně.

Já osobně mám raději naše pejsky, žádné živočichy neloví a svým štěkotem upozorní na cokoliv. Momentálně jsou nemocní, starší Sendy je po druhé operaci žláz a mladší má problémy s plotýnkami.

Už se těším, až budou zase fit a ve střehu.

Soutěž - Mazlíčci
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.