Míca a Chlupáč
Foto: autorka

Míca a Chlupáč

25. 1. 2020

Dvě větší koťata, tedy kočky, přivandrovaly odněkud ze Šumavy. Jedna byla strakatá a druhá černá chlupatá, každá jiná i povahou. Dali jsme jim jméno Míca a Chlupáč. Protože byly již větší, nebyl problém s krmením. Granulky, konzervy.

Čas ubíhal a ejhle jedna březí, druhá březí. Koťata jsme rozdali příbuzným a do roka znovu, to zase známým. Tak takhle to nepůjde dál. Rozhodli jsme se je dát vykastrovat. Tak a spíše se držely doma a začali jsme je pozorovat, jak se vůbec nemají rády. Míca, ta Chlupáče sekla, jako když mu dá facku. Chlupáč utekl, více byl zpět venku a Míca si pěkně hověla v kotelně a to je až dosud.

Míca loví cokoliv, myšky, ptáčky, ještěrky. Představte si, i v letu metr vysoko chytí ptáčka. Nemůžeme mít ani budku, ani krmítko. Pod pergolou v zavěšeném květináči si udělal čermáček hnízdo, za přítomnosti nás tam vlezla a tři mládata shodila, samozřejmě jedno odnesla. Vlašťovek těch se bojí. Ty nad ní nalétávají a křičí.

Chlupáč ten zase loví rybky v jezírku, někdy ho vidíme do půl zad, že je mokrý. A také vylovil koi, snad kilového a užral mu ocas atd., jinak se vyhřívá na pergole ve víně.

Já osobně mám raději naše pejsky, žádné živočichy neloví a svým štěkotem upozorní na cokoliv. Momentálně jsou nemocní, starší Sendy je po druhé operaci žláz a mladší má problémy s plotýnkami.

Už se těším, až budou zase fit a ve střehu.

Soutěž - Mazlíčci
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Aha, tak Chlupáč je je ta chlupatá..
Marie Měchurová
Taky řeším dilema, jestli mám raději svoje kočky nebo ptáčky a myšky, které ty naše potvory loví a ještě mi je přinesou ukázat. Hezký článek...
Jitka Mošovská
Děkuji Vám za příspěvky a jen pro zajímavost. Když byla fenka na operaci se žlázami, při narkóze, ji doktor ještě prohlédl chrup. Vytrhl jí stoličku a sundal zubní kámen. To jsou služby.
Jaroslava Handlová
Jitko, je vidět, že je u vás veselo. Ať se jim pospolu všem dobře daří!
Soňa Prachfeldová
Vždy k našemu domovů kočky patřily, jediná vada na jejich kráse je to lovení ptáčků, bohužel.
Zuzana Pivcová
Takový zvířecí domov, to je něco pro mě. Alespoň si teď o zvířátkách čtu a prohlížím hezké fotky.
Jitka Mošovská
Dneska jsem se nasmála, pouštím psy na zahradu se proběhnout a ulevit. Samozřejmě, že běží kočkám do mističek něco olíznout a ta strakatá Míca po něm skočila, na jeho bolavá záda. Ten zakvíkl a běžel zpět do kotelny.
Eva Mužíková
Jitko, mám v tom nějaký zmatek :))) Chlupáč je také kočka?? Asi ano... Fotky pohodové, slova psaná s láskou. Ráda jsem si přečetla a prohlédla. Bertice
Jarmila Komberec Jakubcová
Míca a Chlupáč nemají chybu . Mám doma také kočenku s kocourkem. Jen ty myši občas chytá Piškot, máme skoro za domem už pole. Britunka ale chytá jen plyšové.
Jitka Hašková
S kočkami to není jednoduché. Já jsem měla vždy raději psy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.