Koronavirus není lepší než chřipka. Vždyť je z Číny
Ilustrační foto: pixabay.com

Koronavirus není lepší než chřipka. Vždyť je z Číny

28. 1. 2020

Na chřipku zemře v Česku podle odhadů odborníků až dva tisíce lidí ročně. Toto poměrně vysoké číslo překvapivě znepokojuje mnohem méně, než současná hrozba z Wu-chanu. Je snad česká chřipka méně kvalitní než čínský koronavirus?

Nechápu, proč média nedají více prostoru k vyjádření lékařským kapacitám, které by mohly veřejnost uklidnit - vysvětlit, že koronavirus je sice nebezpečný, zmutovaný vir, avšak ne několikanásobně nebezpečnější než běžná chřipka. A tak se raději dozvídáme, že v Kroměříži, Opavě, Českých Budějovicích je podezřele kašlající osoba. A čtenáři panikaří, proboha, už je to tak blízko!

Ve světě chřipka skolí dokonce až 500 000 lidí ročně. Jsou to většinou lidé chronicky nemocní, lidé s nízkou imunitou, nejčastěji pak lidé starší 65 let. Ano, my senioři jsme ti nejohroženější. To ale neznamená, že musíme hned panikařit a skupovat v lékárnách roušky.

Jak známo, z Číny proudí do celého světa zboží nevalné až pochybné kvality. Nevěřím, že rudý koronavirus je kvalitnější než "obyčejná" chřipka. Porovnáme-li výše uvedená čísla s počtem úmrtí na koronavirus, a vezmeme-li v úvahu, že hustota obyvatelstva ve Wu-chanu je zhruba 1300 lidí na kilometr čtvereční, vychází z toho čínský koronavirus jako běžná čínská nekvalita.

Dbejme na hygienu, myjme si ruce, ale hlavně nepanikařme.

Na zdraví!

koronavirus Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.