Koronavirus není lepší než chřipka. Vždyť je z Číny
Ilustrační foto: pixabay.com

Koronavirus není lepší než chřipka. Vždyť je z Číny

28. 1. 2020

Na chřipku zemře v Česku podle odhadů odborníků až dva tisíce lidí ročně. Toto poměrně vysoké číslo překvapivě znepokojuje mnohem méně, než současná hrozba z Wu-chanu. Je snad česká chřipka méně kvalitní než čínský koronavirus?

Nechápu, proč média nedají více prostoru k vyjádření lékařským kapacitám, které by mohly veřejnost uklidnit - vysvětlit, že koronavirus je sice nebezpečný, zmutovaný vir, avšak ne několikanásobně nebezpečnější než běžná chřipka. A tak se raději dozvídáme, že v Kroměříži, Opavě, Českých Budějovicích je podezřele kašlající osoba. A čtenáři panikaří, proboha, už je to tak blízko!

Ve světě chřipka skolí dokonce až 500 000 lidí ročně. Jsou to většinou lidé chronicky nemocní, lidé s nízkou imunitou, nejčastěji pak lidé starší 65 let. Ano, my senioři jsme ti nejohroženější. To ale neznamená, že musíme hned panikařit a skupovat v lékárnách roušky.

Jak známo, z Číny proudí do celého světa zboží nevalné až pochybné kvality. Nevěřím, že rudý koronavirus je kvalitnější než "obyčejná" chřipka. Porovnáme-li výše uvedená čísla s počtem úmrtí na koronavirus, a vezmeme-li v úvahu, že hustota obyvatelstva ve Wu-chanu je zhruba 1300 lidí na kilometr čtvereční, vychází z toho čínský koronavirus jako běžná čínská nekvalita.

Dbejme na hygienu, myjme si ruce, ale hlavně nepanikařme.

Na zdraví!

koronavirus Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Souhlas pane Vácho.
Eva Mužíková
Tak tohle je opravdu rozumný názor, ráda souhlasím.
Jana Šenbergerová
Tenhle názor mohu jedině podpořit.
Zuzana Pivcová
Jsem ráda, že jste to takhle pojal, protože jinak vypukne záhy panika a začne se, později pod pultem a za vysokou cenu shánět nějaký zázračný lék, viz tehdy Tamiflu.
Jaroslava Handlová
Nelíbí se mi, že média to nebezpečí zveličují. Chce to k problému přistupovat s chladnou hlavou, nenechat se zmást. Raději jdu posilovat imunitu, vyšlápnu si do přírody, na roušku zatím nepomýšlím.
ivana kosťunová
Tenhle článek vyšel v pravý čas, podle zpráv bych skoro byla přesvědčená, že nás čeká epidemie na úrovni Španělské chřipky.
Hana Rypáčková
Vtipné...Jesnou za rok se musí Číňan poklonit a políbit mrtvého " Maucetunga"?
Elena Valeriánová
Pošlete ten článek na Novu, ať vlije trochu optimismu do žil.
Dana Puchalská
Ano.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.