Kmochův Kolín 2020
Foto: autorka

Kmochův Kolín 2020

10. 2. 2020

Letošní 57. ročník Kmochova Kolína bude jako vždy pořádán na počest českého skladatele a kapelníka Františka Kmocha.

Festival se uskuteční na několika scénách a každá z nich míří na jinou cílovou skupinu posluchačů. Hlavní scéna bude tradičně na Karlově náměstí. Zde se od pátku do neděle budou střídat dechové orchestry naše i zahraniční a budou je doprovázet mažoretky v různém věku.

Hudby budou tradičně pochodovat v soboru odpoledne od Vodního světa/plavecký stadion ul. Masarykova/, napojí se na ulici Žižkova, přejdou světelnou křižovatku a Legerovou ulicí budou mířit ke Kouřimské ulici, tu sejdou a před nimi se v celé kráse objeví Karlovo náměstí, kde si společně zahrají několik skladeb. Na tomto náměstí se i v neděli uskuteční monstrkoncert všech dechových hudeb a mažoretek.

V sobotu se jistě ve večerních hodinách uskuteční Nocturno v chrámu sv. Bartoloměje.

V době festivalu se představí nejznámější hudby: Městská hudba Františka Kmocha, Harmonie 1872 Kolín, Velký dechový orchestr Kolín Dolní Chvatliny, Mládežnický orchestr ZUŠ Františka Kmocha a další.

Doporučuji tento festival vidět naživo alespoň jednou za život, je to krásná podívaná, která stvrzuje pravdivost slov „hudba spojuje národy“.
Přijeďte, určitě i letos bude vstup zdarma a Kolín je nejen hudební město, ale i starobylé město s krásnými historickými památkami, které jsou v okolí Karlova náměstí a jež si zaslouží trochu pozornosti. Můžete se projít po památkách a z dáli vám bude znít dechová hudba jako krásný, hudební doprovod.

V době festivalu se zde doslova předhání k občerstvení různá bistra, hospůdky, kde se dá dobře posedět i občerstvit.

Přijměte pozvání na festival hudby do královského města Kolína, nebudete zklamání nevšedním hudebním zážitkem....

 

Informace jsou čerpány z dostupných zdrojů MÚ Kolín a krom jiných určeny těm, kteří měli loni zájem o letošní ročník. Ti, kteří by se chtěli vydat na tento festival, sledujte pro aktualizaci stránky MU Kolín nebo stránky Kmochův Kolín 2020.

Kmochův Kolín 2020
Kdy:  12. červen 2020 - 14. červen 2020

hudba
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.