Kmochův Kolín 2020
Foto: autorka

Kmochův Kolín 2020

10. 2. 2020

Letošní 57. ročník Kmochova Kolína bude jako vždy pořádán na počest českého skladatele a kapelníka Františka Kmocha.

Festival se uskuteční na několika scénách a každá z nich míří na jinou cílovou skupinu posluchačů. Hlavní scéna bude tradičně na Karlově náměstí. Zde se od pátku do neděle budou střídat dechové orchestry naše i zahraniční a budou je doprovázet mažoretky v různém věku.

Hudby budou tradičně pochodovat v soboru odpoledne od Vodního světa/plavecký stadion ul. Masarykova/, napojí se na ulici Žižkova, přejdou světelnou křižovatku a Legerovou ulicí budou mířit ke Kouřimské ulici, tu sejdou a před nimi se v celé kráse objeví Karlovo náměstí, kde si společně zahrají několik skladeb. Na tomto náměstí se i v neděli uskuteční monstrkoncert všech dechových hudeb a mažoretek.

V sobotu se jistě ve večerních hodinách uskuteční Nocturno v chrámu sv. Bartoloměje.

V době festivalu se představí nejznámější hudby: Městská hudba Františka Kmocha, Harmonie 1872 Kolín, Velký dechový orchestr Kolín Dolní Chvatliny, Mládežnický orchestr ZUŠ Františka Kmocha a další.

Doporučuji tento festival vidět naživo alespoň jednou za život, je to krásná podívaná, která stvrzuje pravdivost slov „hudba spojuje národy“.
Přijeďte, určitě i letos bude vstup zdarma a Kolín je nejen hudební město, ale i starobylé město s krásnými historickými památkami, které jsou v okolí Karlova náměstí a jež si zaslouží trochu pozornosti. Můžete se projít po památkách a z dáli vám bude znít dechová hudba jako krásný, hudební doprovod.

V době festivalu se zde doslova předhání k občerstvení různá bistra, hospůdky, kde se dá dobře posedět i občerstvit.

Přijměte pozvání na festival hudby do královského města Kolína, nebudete zklamání nevšedním hudebním zážitkem....

 

Informace jsou čerpány z dostupných zdrojů MÚ Kolín a krom jiných určeny těm, kteří měli loni zájem o letošní ročník. Ti, kteří by se chtěli vydat na tento festival, sledujte pro aktualizaci stránky MU Kolín nebo stránky Kmochův Kolín 2020.

Kmochův Kolín 2020
Kdy:  12. červen 2020 - 14. červen 2020

hudba
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Rostislav Mraček
Byli jsme na 54. ročníku. Úžasný zážitek! Hned jsem si musil přečíst kapitolu z Kolína v naší rodinné kronice. Své si tu najde i ten, kdo neholduje dechovce. Swing, pop, filmová a muzikálová hudba, chrámové koncerty, mažoretky ...
Soňa Prachfeldová
Děkuji za krásné pozvání, poznamenavam si datum.
Věra Ježková
Hano, byla jsem tam několikrát; je to velice příjemná akce. Ještě je brzy na to, abych věděla, jestli se tam letos s přítelem dostaneme.
Anna Potůčková
Pozvánka zajímavá, realita bude ale jiná, až ráda bych se zúčastnila - dechovku mám ráda
Zuzana Pivcová
Kolín neznám. Jednou jedinkrát jsme se tam zastavili na motorce při jízdě odněkud. To už je pár let. Vojenská dechovka v takovém prostředí zní jistě pěkně. Má říz.
Eva Mužíková
Zajímavá pozvánka, určitě to bude hezký zažitek.
Alena Vávrová
Děkuji, Hanko, ráda bych se tam opět podívala a zavzpomínala si. Dala jsem si to do kalendáře.
Marie Novotná
Před lety tam žil bratr maminky.Moc ráda jsem tam jezdila,je to krásné město.Ze zahrádkářské kolonie už zbyla jen ta vodárenská věž,dnešní rozhledna.Je úžasná.Jů,to bude krása.Díky za pozvání,ale tento termín nemůžu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.