Portál i60 mění tvář, bude modernější a uživatelsky přívětivější
Ilustrační foto: Danuše Onderková

Portál i60 mění tvář, bude modernější a uživatelsky přívětivější

4. 3. 2020

Vážené čtenářky, vážení čtenáři, jak jste si jistě všimli, portál i60 nepatrně změnil svou podobu. I my se přizpůsobujeme současným moderním  trendům, jejichž snahou je nabídnout na hlavní stránce (homepage) čtenářům maximum informací - článků, fotografií, odkazů.

Pojďme si nyní projít některé nejviditelnější změny.

Karusel
Úzký formát fotografií na točícím se karuselu jsme museli změnit. Dost často se stávalo, že mnohé velmi hezké fotografie nebylo možné do tohoto úzkého formátu oříznout, a tak jsme byli výběrem vhodných snímků velmi limitováni. Tento problém nyní odpadá, fotografie jsou v původním rozměru tak, jak jsou vkládány vámi, čtenáři. A hlavně, na karusel má nyní šanci dostat se mnohem více vašich krásných snímků, které každý den zdobí celý portál.

Články na hlavní straně
Hned pod karuselem budou vždy řazeny nejnovější a nejzajímavější články, a to jak redakční, tak právě i čtenářské. Není to tedy tak, jak se nyní na první pohled zdá, že čtenářské příspěvky budou upozaděny. Naopak, postupně s přibývajícími novými články se budou na předních pozicích objevovat i nejzajímavější čtenářské příspěvky, které dosud začínaly zhruba v polovině úvodní stránky (což bylo často kritizováno).

Aby články řazené pod sebou vypadaly i graficky zajímavě a nebyl to jen sloupec stejně velkých "obrázků a písmen", budou vybrané články zvýrazněny zvětšením úvodní fotografie. A opět to budou články redakční, i příspěvky čtenářské. Bude samozřejmě záležet na obsahu článku a kvalitě úvodní fotografie tak, aby byla po zvětšení dostatečně ostrá a tematicky zajímavá.

Cílem změn řazení článků na úvodní straně je tedy ještě více "vypíchnout" jedinečnost portálu i60, a to tu, že je to web pro aktivní seniory, kteří se z převážné části podílejí na jeho podobě. Čtenářské příspěvky se tedy budou prolínat s těmi redakčními a navíc přehled všech čtenářských příspěvků bude v dolní části úvodní stránky na místě, kde je nyní v podbarvené části seřazeno osm čtenářských příspěvků. Po kliknutí na titulek "Další články čtenářů i60.cz" se rozbalí menu všech vydaných čtenářských příspěvků.

Navíc budeme na úvodní stránku "vytahovat" i zajímavé články čtenářů, které byly psány třeba před třemi čtyřmi lety tak, aby si je mohli přečíst i noví Íčkaři. Tyto budeme dávat do rubriky "Najdete na i60".

Komentáře u článků
Další větší změnou je přesunutí komentářů pod článek, a to tak, že se pro otevření stránky s komentáři musí kliknout na odkaz "Vstoupit do diskuze". Tato změna možná některé netěší, nicméně důvodem je to, že u některých článků se sloupec s komentáři neúměrně protahoval a bylo nutné hodně rolovat dolů a přitom pod samotným článkem zůstávalo nevzhledné bílé místo. Nově jsou komentáře hezky seřazeny pod sebou a tím, že jsou na řádku (ne ve sloupci), jsou podle našeho názoru přehlednější a hlavně lépe čitelné.

Další úpravy
Výše popsané změny nejsou poslední. Chystáme ještě další úpravy, které povedou k větší přehlednosti a jednodušší navigaci na portále. Chceme, aby se zejména zpřehlednily jednotlivé tematické sekce, jako jsou soutěže, cestování, naše vybrané projekty a názory. Jak jste sami zmiňovali na chatu, často nevíte, kde hledat informace o akcích čtenářů - setkáních, výletech apod. Proto například jednou z chystaných úprav bude zřízení "Zóny Íčkařů", kde budou na jednom místě tyto informace a články shromažďovány. Jednodušeji budou dohledatelné i probíhající čtenářské soutěže a projekty typu "Do stovky", "Pamětnice" atd.

Jsme si vědomi, že senioři nemají rádi velké změny, že si na ně pomaleji zvykají. Íčkaři jsou ale lidé vnímaví, moderní a akční, proto věříme, že si brzy na novinky zvyknete, a hlavně, že nám zůstanete i nadále věrni a budete společně s námi tvořit nejlepší portál v Česku.

Díky!

můj příběh
Hodnocení:
(4.7 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%