Sedm úkolů, spousta inspirace aneb Hrátky v karanténě
Ilustrační foto: ingimage.com

Sedm úkolů, spousta inspirace aneb Hrátky v karanténě

22. 3. 2020

Nesedět celý den u zpráv, ale být co nejvíce aktivní. To je zásadní rada psychologů, jak si udržet klidnou mysl v této těžké době. Pojďme se touto radou řídit i my na portále i60.cz. Připravili jsme pro vás na následující týden sedm úkolů. Jejich plnění posílí nejen vaši mysl, ale zároveň se může stát inspirací pro ostatní čtenáře.

Tady je sedm úkolů na tento týden:

 

1. Popište svůj "Den v krizi"

Napište krátký příběh o tom, jak jste prožili svůj den, jakými aktivitami jste jej vyplnili, co vám udělalo radost apod. Inspirovat se můžete například podle tohoto článku: https://www.i60.cz/clanek/detail/25256/pokus-o-kreativni-nedelni-dopoledne

 

2. Potěšte svého známého

Zavolejte někomu ze svých známých, přátel, bývalých spolužáků či vzdálených rodinných příslušníků, se kterým jste se už hodně dlouho neviděli. Zalistujte ve svých diářích s telefonními čísly a někoho si vyberte. Zeptejte se, jak se mu/jí daří a jak zvládá současnou situaci. Určitě mu/jí uděláte radost a vy budete mít z telefonátu dobrý pocit.

 

3. Recept v nouzi

Uvařte a nafoťte jídlo, které si budete vařit. Popište recept na toto jídlo, které nyní v době nouze musíte uvařit ze svých zásob. Může to být oběd, večeře, ale třeba i něco sladkého. Recept pak vložte prostřednictvím svého profilu na portál do rubriky Gastronomie. Určitě i ten váš recept vyzkoušíme.

 

4. Vraťte se do školy

Má starší dcera se připravuje na přijímací zkoušky na šestileté gymnázium. (Tedy, pokud ty zkoušky vůbec proběhnou). Schválně, zkuste vyřešit jeden příklad z matematiky a jedno cvičení z českého jazyka.

Příklad z matematiky:

Obdelníkové dno nádrže má délku 12m a šířku 8m; hloubka nádrže je 3m. V 8 hodin začneme nádrž napouštět čerpadlem o výkonu 10 litrů za sekundu. V kolik hodin bude napuštěna polovina nádrže?

Cvičení z českého jazyka:

Napište spisovné tříslabičné podstatné jméno, které je příbuzné ke slovu PÉCT a zároveň se skloňuje jako MĚSTO.

 

5. Oblíbená věc

Vyfoťte svou oblíbenou věc ve svém domě či bytě a vložte fotografii do rubriky FOTO DNE.

 

6. Zacvičte si

Jóga krásně protáhne tělo a uklidní mysl. Zacvičte si sestavu podle tohoto videa:

 

7. Kam až dosáhne vaše paměť?

Pořádně zapněte své mozkové závity a zkuste si vzpomenout na ten "nejzazší zážitek" ze svého dětství, tedy ten úplně první, nejdřívější, na který si vzpomenete. Kolik vám bylo let a co to bylo? U tohoto úkolu se můžete sami rozhodnout, jestli si zážitek necháte pro sebe, anebo se o něj podělíte s našimi čtenáři formou příspěvku - článku, povídky.

 

Jak hrát?

Pokud se rozhodnete zúčastnit se těchto našich hrátek, vyberte si na každý den jeden z výše uvedených úkolů. Nemusíte tedy postupovat od jedničky do sedmičky, ale podle toho, na co budete mít v ten den náladu, chuť a čas. A nemusíte ani splnit všech sedm úkolů, pokud se vám třeba některý z nich nezamlouvá.

Každý večer v komentářích u tohoto článku napište, jaký úkol jste si ten den vybrali a zda jste ho splnili (Uvidíme to i průběžně podle toho, jak budou chodit vaše příspěvky, jak budete vkládat fotografie atd.) Výsledky matematického cvičení a cvičení z češtiny neprozrazujte.

V neděli 29. března večer spočítáme, kolik jsme všichni dohromady získali "S", tedy symbolů pro SPLNĚNO. Čím více lidí se do hry zapojí, tím více symbolů "S" získáme a tím vice inspirací vytvoříme. A o to tu jde. Abychom společně aktivitou čelili blbé náladě a porazili tu potvoru!

Tak do toho, těšíme se na výsledky! Tahle země není jenom pro mladé!

 

Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%