Konečně omluva, hned se mi pod rouškou lépe dýchá
Premiér Andrej Babiš při projevu k národu. FOTO: stream ČT

Konečně omluva, hned se mi pod rouškou lépe dýchá

24. 3. 2020

Ta omluva musela přijít. Premiér Andrej Babiš si po prvním nakaženém Čechovi čínským virem myslel, že všechno zvládne sám. Rozdávat roušky, kontrolovat stav pečiva v regálech, vybírat laboratoře na testování. Situaci ale neodhadl.

Ukázalo se, že ukočírování koronavirové epidemie je daleko těžší, než řízení jeho holdingu. Na posledních tiskových konferencích byl premiér stále nervóznější a na tu poslední už raději ani nepřišel. Připravoval se na své vystoupení k národu. A to se mu, respektive jeho PR týmu, tuze povedlo.

Předseda vlády řekl přesně to, co národ potřeboval slyšet. Své věrné znovu potěšil, své odpůrce mile překvapil. Možná i ty lékaře, sestřičky, hasiče, policisty i prodavačky, kteří tak zoufale už několik týdnů volají po základním zdravotnickém vybavení, aby bezpečně mohli vykonávat svou práci. (A že ji dělají sakra dobře). Těm všem se omluvil. Konečně!

Doufejme, že nezůstane jen u projevu. Že Andrej Babiš opravdu pochopil, že tuto těžkou krizi nevyřeší sám, bez týmu odborníků, kteří nehledí v danou chvíli na zisk politických bodů.

Jsem po včerejším projevu premiéra klidnější a budu věřit, že jeho sebestřednost ustoupí soudnosti a pokoře, jež národu předvedl ve svém televizním vystoupení, i poté, co epidemie ustoupí a vláda bude řešit ekonomickou obnovu země. Ta bude zřejmě těžší, než boj s koronavirem. Pokud celá politická scéna nebude hledět na volební preference, může se i tento těžký úkol podařit. Přeji to všem občanům.

Dnes se mi pod rouškou lépe dýchá a už se těším na den, kdy je budeme moci všichni odložit.

 

 

koronavirus
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%