Konečně omluva, hned se mi pod rouškou lépe dýchá
Premiér Andrej Babiš při projevu k národu. FOTO: stream ČT

Konečně omluva, hned se mi pod rouškou lépe dýchá

24. 3. 2020

Ta omluva musela přijít. Premiér Andrej Babiš si po prvním nakaženém Čechovi čínským virem myslel, že všechno zvládne sám. Rozdávat roušky, kontrolovat stav pečiva v regálech, vybírat laboratoře na testování. Situaci ale neodhadl.

Ukázalo se, že ukočírování koronavirové epidemie je daleko těžší, než řízení jeho holdingu. Na posledních tiskových konferencích byl premiér stále nervóznější a na tu poslední už raději ani nepřišel. Připravoval se na své vystoupení k národu. A to se mu, respektive jeho PR týmu, tuze povedlo.

Předseda vlády řekl přesně to, co národ potřeboval slyšet. Své věrné znovu potěšil, své odpůrce mile překvapil. Možná i ty lékaře, sestřičky, hasiče, policisty i prodavačky, kteří tak zoufale už několik týdnů volají po základním zdravotnickém vybavení, aby bezpečně mohli vykonávat svou práci. (A že ji dělají sakra dobře). Těm všem se omluvil. Konečně!

Doufejme, že nezůstane jen u projevu. Že Andrej Babiš opravdu pochopil, že tuto těžkou krizi nevyřeší sám, bez týmu odborníků, kteří nehledí v danou chvíli na zisk politických bodů.

Jsem po včerejším projevu premiéra klidnější a budu věřit, že jeho sebestřednost ustoupí soudnosti a pokoře, jež národu předvedl ve svém televizním vystoupení, i poté, co epidemie ustoupí a vláda bude řešit ekonomickou obnovu země. Ta bude zřejmě těžší, než boj s koronavirem. Pokud celá politická scéna nebude hledět na volební preference, může se i tento těžký úkol podařit. Přeji to všem občanům.

Dnes se mi pod rouškou lépe dýchá a už se těším na den, kdy je budeme moci všichni odložit.

 

 

koronavirus
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Gebauerová
Mně se projev moc líbil, byl lidský pro nás obyčejné lidi, oproštěný od politiky. A líbí se mi i Hamáček s Prymulou. Ještě , že to nevede Fiala, kdepak se asi schovává, už i Kalousek, kterého nemusím, se "zapojil svými radami"
Ladislav Vesecký
Dovede si představit, že by tu krizi vedli Kalousek, Fiala, Laudát, Halík a udavačtí piráti na magistrátu? Brrr, až mi naskočila husí kůže!!
Jitka Caklová
Nikdo neví co bude, ale jisté je, ať to bude jakkoliv, tak stejně jako v minulosti, tak i v budoucnosti, se to nebude každému líbit a nemá smysl někoho upozorňovat na jeho nedostatky. Možná čas ukáže, že to co dnes, nebo ještě nedávno jsme viděli jako nedostatek, se v budoucnu několikanásobně zúročí. Nechť každý, pokud to umí, začne u sebe ♥
Jitka Caklová
Z příspěvků u různých článků i na chatu je patrné, že se někteří nad sebou začínají zamýšlet ♥
Anna Potůčková
Projev A. Babiše se mně moc líbil! A líbí se mně i tento článek. Nedokáži si představit nikoho v této situaci, jak by to jiný politik udělal jinak a třeba lépe. V dané chvíli jsme na jedné lodi. A pak si někdy říkám, že kdo chce psa bíti, hůl si vždycky najde. Nikdo z nás není bez chyby, všichni ty své chyby nějaké máme. Zkusme je napřed najít u sebe a pak u druhých...…..
Jana Šenbergerová
Účel světí prostředek. Je vidět, že účel byl splněn.
Marie Měchurová
Za své myšlenky se snažím vydávat jen to, co sama cítím, co se mi zrodilo v mé hlavě. Když někdo čte ze čtecího zařízení projev, který sám nenapsal, nemůže do něho dát nic ze sebe sama....je to ale jen můj názor, pro mě byl ten projev studený a neosobní...
Alena Tollarová
Naprosto souhlasím s tím, co napsala Elena V. i s textem Hanky R. Já bych to tak formulovat nedokázala, je to krátké a věcné, naprosto s Hankou souhlasím a cítím to stejně.
Jitka Caklová
Stejně jako předešlé výroky H.R. před vydáním tohoto článku :-)
Ilona Erika Kolář
To se musel Prchal sakra snažit a ještě více Babiš, než se to naučil vyslovovat. Vždyť se také celý den neukazoval.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.