Čtvrtek 26. března: Co by vám nemělo uniknout
Ilustrační foto: pixabay.com

Čtvrtek 26. března: Co by vám nemělo uniknout

26. 3. 2020

Obavy se naplnily, koronavirus udeřil na citlivých místech. Onemocnění COVID-19 potvrzeno u třinácti starých pacientů v oddělení následné péče Tomayerovy nemocnice a u sedmi klientů odlehčovací sociální služby v Českém Krumlově.

 - V pražské Thomayerově nemocnici se potvrdila nákaza koronavirem u třinácti starších pacientů z oddělení následné péče. Jeden z těchto nakažených, pětasedmdesátiletý muž, včera zemřel. Stal se šestou českou obětí koronaviru. V Českém Krumlově se u 7 klientů odlehčovací sociální služby Sovy a 3 členů personálu potvrdil COVID-19. Nemoc byla prokázána v jedné ze dvou budov služby, a to v objektu "Za Soudem".

- Počet nemocných v Česku skokově přibývá za poslední den o 291 lidí na celkem 1775.

- Ministerstvo zdravotnictví zakázalo setkávání skupin více než dvou osob na veřejnosti. Nařízení platí už od úterý, úřad o něm však informoval teprve ve středu, platnost má do 1. dubna. 

- S unikátním nápadem přišli čeští piloti, kteří svou leteckou dovednost a možnosti rychlé přepravy chtějí využít pro pomoc v boji s virem. Zdravotnický materiál budou schopni dopravit kamkoli po České republice do 2 hodin od zadání až po vyložení. Do systému se dobrovolně registrovalo přes 190 pilotů, kteří jsou schopni pokrýt republiku ze 65 letišť. 

- Radost z prvních teplých slunečních paprsků a končící zimy letos na severní polokouli narušila přísná omezení vycházení kvůli koronaviru. Podle některých studií však může teplejší počasí v boji s pandemií pomoci, tak jako pomáhá při šíření jiných onemocnění dýchacích cest, jako je chřipka nebo obyčejná rýma, píše list Financial Times.

- Česká obchodní inspekce dostává denně desítky upozornění kvůli tomu, že si lidé na internetu objednali a zaplatili roušky či respirátory, které následně nedorazily. Státní ústav pro kontrolu léčiv zase varuje před nákupem léků z neověřených webů a údajných přípravků na Covid-19. Lék na tuto nemoc zatím neexistuje. 

- Vylidněné ulice v Londýně posloužily fotografovi k zachycení cenných snímků. Modelka ve spodním prádle pózovala na jedné z nejznámějších ulic metropole Piccadilly. Netradiční pózování natočili náhodní cestující v automobilu.

- Česká filharmonie uspořádá komorní benefiční koncert pro čtyři pražské a brněnské nemocnice, jejichž zaměstnanci pečují o pacienty s vážným průběhem nemoci Covid-19. Koncert z Dvořákovy síně Rudolfina v přímém přenosu odvysílá stanice ČT art tuto sobotu 28. března, kromě televizních obrazovek bude k vidění na internetových stránkách veřejnoprávní televize a na Facebooku.

 

 

Každé ráno  budeme na tomto místě připravovat souhrn nejdůležitějších událostí za posledních 24 hodin, tak, abyste v této krizové době byli v obraze  a měli na jednom místě aktuální informace.

koronavirus
Hodnocení:
(4.9 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.