Čtvrtek 26. března: Co by vám nemělo uniknout
Ilustrační foto: pixabay.com

Čtvrtek 26. března: Co by vám nemělo uniknout

26. 3. 2020

Obavy se naplnily, koronavirus udeřil na citlivých místech. Onemocnění COVID-19 potvrzeno u třinácti starých pacientů v oddělení následné péče Tomayerovy nemocnice a u sedmi klientů odlehčovací sociální služby v Českém Krumlově.

 - V pražské Thomayerově nemocnici se potvrdila nákaza koronavirem u třinácti starších pacientů z oddělení následné péče. Jeden z těchto nakažených, pětasedmdesátiletý muž, včera zemřel. Stal se šestou českou obětí koronaviru. V Českém Krumlově se u 7 klientů odlehčovací sociální služby Sovy a 3 členů personálu potvrdil COVID-19. Nemoc byla prokázána v jedné ze dvou budov služby, a to v objektu "Za Soudem".

- Počet nemocných v Česku skokově přibývá za poslední den o 291 lidí na celkem 1775.

- Ministerstvo zdravotnictví zakázalo setkávání skupin více než dvou osob na veřejnosti. Nařízení platí už od úterý, úřad o něm však informoval teprve ve středu, platnost má do 1. dubna. 

- S unikátním nápadem přišli čeští piloti, kteří svou leteckou dovednost a možnosti rychlé přepravy chtějí využít pro pomoc v boji s virem. Zdravotnický materiál budou schopni dopravit kamkoli po České republice do 2 hodin od zadání až po vyložení. Do systému se dobrovolně registrovalo přes 190 pilotů, kteří jsou schopni pokrýt republiku ze 65 letišť. 

- Radost z prvních teplých slunečních paprsků a končící zimy letos na severní polokouli narušila přísná omezení vycházení kvůli koronaviru. Podle některých studií však může teplejší počasí v boji s pandemií pomoci, tak jako pomáhá při šíření jiných onemocnění dýchacích cest, jako je chřipka nebo obyčejná rýma, píše list Financial Times.

- Česká obchodní inspekce dostává denně desítky upozornění kvůli tomu, že si lidé na internetu objednali a zaplatili roušky či respirátory, které následně nedorazily. Státní ústav pro kontrolu léčiv zase varuje před nákupem léků z neověřených webů a údajných přípravků na Covid-19. Lék na tuto nemoc zatím neexistuje. 

- Vylidněné ulice v Londýně posloužily fotografovi k zachycení cenných snímků. Modelka ve spodním prádle pózovala na jedné z nejznámějších ulic metropole Piccadilly. Netradiční pózování natočili náhodní cestující v automobilu.

- Česká filharmonie uspořádá komorní benefiční koncert pro čtyři pražské a brněnské nemocnice, jejichž zaměstnanci pečují o pacienty s vážným průběhem nemoci Covid-19. Koncert z Dvořákovy síně Rudolfina v přímém přenosu odvysílá stanice ČT art tuto sobotu 28. března, kromě televizních obrazovek bude k vidění na internetových stránkách veřejnoprávní televize a na Facebooku.

 

 

Každé ráno  budeme na tomto místě připravovat souhrn nejdůležitějších událostí za posledních 24 hodin, tak, abyste v této krizové době byli v obraze  a měli na jednom místě aktuální informace.

koronavirus
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.9 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Polednová
Moc děkuji redakci za aktuální zprávy. Držím všem pěsti, hlavně i naší Věrce J., aby byla její maminka v pořádku.
Zdenka Soukupová
DĚKUJI. Dalších slov asi není třeba.
Anna Potůčková
Patří Vám redakce mé moc velké DĚKUJI! Věrko držím pěsti, at vše dobře dopadne!
Eva Mužíková
Děkuji vám, snahy pomoci nám jakýmkoliv způsobem si opravdu vážím. Zpětně zase i já podporuji vaše úsilí zapojením do nabízených možností. Snažím se číst většinu článků ostatních íčkařů, přidat názor a tím i potěšit. Soutěžím, sleduji i přispívám do fota dne a stále neúnavně chatuji. Těším se až se opět ve velkém, nebo i malém množství setkáme. Virtuálně všechny objímám. Bertice
Eva Hynkova
Rovněž se připojuji k poděkování redakci za vše, co pro nás dělá. K článkům nemám žádné výhrady a těším se na další. Pevné nervy a zdraví, optimismus ať vás neopouští.
Jarka Wirterlová
Celé redakci patří obrovský dík, že se o nás staráte. Už se těším, až budete moci psát jen pozitivní zprávy. Myslete i na své zdraví a opatrujte se. Díky.
František Matoušek
Mám rád tento přehled. Prima.
Jana Šenbergerová
Díky za každou dobrou zprávu. Věrko, držím pěsti.
Věra Ježková
V Thomayerově nemocnici v oddělení následné péče mám maminku. Nic o ní nevím. Je bez mobilu. Když jsem volala lékařce, byla vlídná, ale řekla mi něco v tom smyslu, že kdyby něco, dají mi vědět. Tak ať radši nedávají.
Jan Raška
Soňo, díky! Hlavně zdraví všem!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.