Příběh o dobrém člověku
Foto: autorka

Příběh o dobrém člověku

28. 3. 2020

V malé vsi v okolí Slaného se narodil chlapec. Už je to dávno, v první polovině minulého století. Měl ještě 3 sourozence, dva bratry a jednu sestru.  Když mu bylo šest let, zemřela jim maminka.

Čtyři děti, vyrůstaly chvíli u otce, ale ten nezvládal, a když bylo chlapci 7 let, byli kluci umístěni do dětského domova. Jejich sestru si vzala k sobě teta. V jeho 10 letech zemřel i otec.

V dětském domově v Teplé u Třebenic vyrůstal a bydlel až do svého vyučení. Tehdy se ještě děti směly tělesně trestat, a když někdo nesplnil, co měl, dostal osobně od soudružky ředitelky ponaučení s rákoskou. 

A jak šel čas, vyučil se mladík elektrikářem a začala jeho samostatná životní pouť. V 18 letech musel odejít z dětského domova a hledal, kde by hlavu složil. Jeho první podnájem byl v Duchcově, kde si více kluků platilo dohromady výdaje. Bratři se v té době rozlétli do různých koutů a už se ani nevídali. Dětský domov jim nedal moc společných příjemných zážitků. Chlapec byl více v kontaktu se sestrou. V současnosti už je na světě bez sourozenců. Až do důchodu pracoval v STS - Strojní traktorová stanice.

Oženil se, zařídil domov, pak se rozvedl po krátké době a život šel dál..Byl to a ještě je výborný tanečník, zahrádkář, dobrý fotbalista, dodnes zaníceně sleduje sport v TV.  Ještě dnes mu volají jeho kamarádi, kteří vlastní staré traktory a něco se porouchá, tak jde a dokáže ty staré vehikly dát zase do chodu. Rád se mnou a se psy chodí a jezdí po krajině. Řekla bych, že má větší výdrž než já. Od něho neslyším - bolí mě nohy, kříž, nebo hlava.  Ráda ho odvezu i do jeho rodné vísky, kde žije jeho sestřenice, do Třebenic, kde navštěvoval základní školu, a Teplé, kde prožil svoje dětství a dospívání. Je to člověk velmi vyrovnaný, bez pocitů křivd k čemukoli, člověk obětavý a velmi pracovitý. Prožil si svůj život přes všechny osudové rány čestně, skromně. Je to  čistá duše. A to Středohoří, ve kterém vyrůstal, máme moc rádi oba. 

Asi už tušíte, o kom píšu. Ano, je to o mém kamarádovi, příteli, Pepovi, s kterým jsem oslavila  24.3. jeho  požehnané 81.narozeniny. Přeji mu ještě dlouhá krásná léta v pohodě s námi se všemi. 

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.