Sedm úkolů, spousta inspirace aneb Hrátky v karanténě
Ilustrační foto: ingimage.com

Sedm úkolů, spousta inspirace aneb Hrátky v karanténě

30. 3. 2020

Nesledovat celý den negativní zprávy, posilovat mysl nejrůznějšími aktivitami, které budeme společně sdílet. Pokračujeme v plnění úkolů druhého týdne. Co jsme si pro vás připravili tentokrát?

Tady je sedm úkolů na týden od 30. března:

 

1. Na chatu s...

V úterý startují on-line besedy se známými českými osobnostmi. Udělejte si čas a pošlete pozvaným hostům alespoň jednu otázku. Tento týden budou na chatu filmový a divadelní herec Petr Stach, ředitel Národního divadla Jan Burian a herecká manželská dvojice Jan Přeučil a Eva Hrušková. Více informací najdete zde.

 

2. Potěšte svého známého

Zavolejte někomu ze svých známých, přátel, bývalých spolužáků či vzdálených rodinných příslušníků, se kterým jste se už hodně dlouho neviděli. Zalistujte ve svých diářích s telefonními čísly a někoho si vyberte. Zeptejte se, jak se mu/jí daří a jak zvládá současnou situaci. Určitě mu/jí uděláte radost a vy budete mít z telefonátu dobrý pocit. Tento úkol považujeme za užitečný, proto jej necháváme i v dalším týdnu.

 

3. Nezapomenutelná dovolená

Letos se už asi nikam nedostaneme. To ale neznamená, že se do světa nepodíváme. Zkusíme to prostřednicvím čtenářských příspěvků. Zalovte ve své paměti, prohledejte své fotobanky a napište článek o tom, která dovolená byla pro vás něčím nezapomenutelná. Příspěvky vkládejte do rubriky Cestování.

 

4. Hrátky s češtinou

Doplňte „zeměpisný“ přívlastek do každého řádku, takový, který se bude hodit ke všem třem uvedeným slovům. Někdy jde jen o ustálené slovní spojení, které nemá s danou zemí ani žádnou spojitost.

………………..trávník, park, čaj
………………..ptáček, sál, chřipka
………………..pralinky, vafle, obr
………………..sýr, řízek, tulipány
………………..buldoček, klíč, polibek
………………..řízek, valčík, párek
………………..whisky, káva, lavice
………………..sukně, whisky, střiky
………………..guláš, čardáš, ohař
………………..salát, jogurt, báje
………………..med, sed, hospodářství
………………..bedna, stůl, kapky
………………..vejce, kuželky, zmrzlina
………………..číslice, hrnec, kmín
………………..čokoláda, banka, hodinky
………………..rum, pomeranč, doutník
………………..srub, noc, borůvky
………………..tequilla, vlna, guláš
………………..zeď, restaurace, zelí
………………..šach, koberec, kočka
………………..les, vdolečky, sekaná
………………..polévka, pečeně, párek

Připravila Jitka Suchá, autorka her na procvičování paměti, které lze najít na www.myslivna-hry.cz.

 

5. Namalujte svůj pocit

Namalujte tužkou, perem, pastelkami něco, na co často myslíte nebo o čem sníte. Že neumíte malovat? Nebojte, nikdo se vám smát nebude, jen to zkuste. Svůj obrázek pak vyfoťte a vložte s popiskem do rubriky FOTO DNE.

 

 6. Nejoblíbenější zvíře

Každý z nás má nějaké své nejoblíbenější zvíře. A teď nemyslíme jen ty naše domácí mazlíčky. Napište, které zvíře je pro vás to nejoblíbenější, které se vám nejvíce líbí, a to tím, jak vypadají či svými vlastnostmi, ať už je to žirafa, lev, lasička... Schválně, jaké zvíře vyhraje?

 

7. Komentář k fotografii

 Podívejte se na úvodní fotografii u tohoto příspěvku. Co si lidé na obrázku povídají? Vymyslete vtipnou konverzaci k této fotografii a napište ji do diskusí k tomuto článku.

 

 

Jak hrát?

Pokud se rozhodnete zúčastnit se těchto našich hrátek, vyberte si na každý den jeden z výše uvedených úkolů. Nemusíte tedy postupovat od jedničky do sedmičky, ale podle toho, na co budete mít v ten den náladu, chuť a čas. A nemusíte ani splnit všech sedm úkolů, pokud se vám třeba některý z nich nezamlouvá.

Každý večer v komentářích u tohoto článku napište, jaký úkol jste si ten den vybrali a zda jste ho splnili (Uvidíme to i průběžně podle toho, jak budou chodit vaše příspěvky, jak budete vkládat fotografie atd.) Výsledky matematického cvičení a cvičení z češtiny neprozrazujte.

V neděli 5. dubna večer spočítáme, kolik jsme všichni dohromady získali "S", tedy symbolů pro SPLNĚNO. Čím více lidí se do hry zapojí, tím více symbolů "S" získáme a tím vice inspirací vytvoříme. A o to tu jde. Abychom společně aktivitou čelili blbé náladě a porazili tu potvoru!

Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%