Na chatu s Petrem Stachem - dnes od 15 hodin
FOTO: Autor: SimcaCZE, commons.wikimedia.org

Na chatu s Petrem Stachem - dnes od 15 hodin

30. 3. 2020

Petra Stacha proslavila role bratra Jana Palacha v třídílném filmu Agnieszky Hollandové Hořící keř. Po ní se začaly hrnout jak filmové, tak divadelní nabídky. Herec Petr Stach odstartuje projekt "Na chatu s...", povídat si s ním můžete v úterý 31. března od 14. 00 hodin.

Petr Stach se narodil v roce 1974 v Jablonci nad Nisou. Vystudoval herectví na katedře alternativního a loutkového divadla na DAMU. Od roku 1999 působí v divadle Minor. Hrál také v Rokoku. V Národním divadle hrál v jazzové opeře Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra Dobře placená procházka a hraje i v jejím záznamu určeném pro kina. Ve filmu debutoval rolí vojína Dubálka v Tobruku (2008), v televizi začínal v seriálu Bazén.

Po castingových zkouškách si jej v roce 2012 pozvala polská režisérka Agnieszka Hollandová a obsadila do jedné z hlavních rolí ve filmu Hořící keř. Zahrál si bratra Jana Palacha a za tuto roli byl nominován na Českého lva. A pak už se filmové a divadelní nabídky hrnuly.

Televizní diváci jej znají především jako kapitána Anděla v úspěšném detektivním seriálu Případy 1. oddělení, anebo ze seriálů Modrý kód, Mazalové a dalších.

Režisér Jiří Svoboda přivedl Petra Stacha do Divadla Ungelt, kde mu svěřil roli v titulu Smrt a dívka. V tomto divadle naposledy nastudoval postavu Jacka v konverzační komedii Petera Quiltera Vejšlap. Premiéru této hry ale odložila pandemie.

 

Otázky pro Petra Stacha posílejte na adresu chat@i60.cz, živě se do diskuse můžete zapojit v úterý 31. března ve 14.00 hodin.

 

Na chatu s...
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.