Na chatu s Petrem Stachem - dnes od 15 hodin
FOTO: Autor: SimcaCZE, commons.wikimedia.org

Na chatu s Petrem Stachem - dnes od 15 hodin

30. 3. 2020

Petra Stacha proslavila role bratra Jana Palacha v třídílném filmu Agnieszky Hollandové Hořící keř. Po ní se začaly hrnout jak filmové, tak divadelní nabídky. Herec Petr Stach odstartuje projekt "Na chatu s...", povídat si s ním můžete v úterý 31. března od 14. 00 hodin.

Petr Stach se narodil v roce 1974 v Jablonci nad Nisou. Vystudoval herectví na katedře alternativního a loutkového divadla na DAMU. Od roku 1999 působí v divadle Minor. Hrál také v Rokoku. V Národním divadle hrál v jazzové opeře Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra Dobře placená procházka a hraje i v jejím záznamu určeném pro kina. Ve filmu debutoval rolí vojína Dubálka v Tobruku (2008), v televizi začínal v seriálu Bazén.

Po castingových zkouškách si jej v roce 2012 pozvala polská režisérka Agnieszka Hollandová a obsadila do jedné z hlavních rolí ve filmu Hořící keř. Zahrál si bratra Jana Palacha a za tuto roli byl nominován na Českého lva. A pak už se filmové a divadelní nabídky hrnuly.

Televizní diváci jej znají především jako kapitána Anděla v úspěšném detektivním seriálu Případy 1. oddělení, anebo ze seriálů Modrý kód, Mazalové a dalších.

Režisér Jiří Svoboda přivedl Petra Stacha do Divadla Ungelt, kde mu svěřil roli v titulu Smrt a dívka. V tomto divadle naposledy nastudoval postavu Jacka v konverzační komedii Petera Quiltera Vejšlap. Premiéru této hry ale odložila pandemie.

 

Otázky pro Petra Stacha posílejte na adresu chat@i60.cz, živě se do diskuse můžete zapojit v úterý 31. března ve 14.00 hodin.

 

Na chatu s...
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Raška
Jitko, takovou techniku nemáme, byť by se mi to také líbilo. Ale to si může dovolit jen opravdu velké médium jako idnes nebo Seznam
Jitka Hašková
Honzo, díky. To si budeme psát na chatu? Já myslela, že to bude beseda, kdy toho člověka uvidíme na obrazovce spolu s tím, kdo mu bude dávat otázky.
Jan Raška
Jitko, je to na chatu - je tam založeno téma "Na chatu s..."
Jitka Hašková
To bude stačit se přihlásit na i60? Je to jen pro registrované na i60?
Svatava Páleníková
Jméno jsem si nevybavila, ale obličej ano. Milý pan herec.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.