Bizarní nápisy a značky
Foto: autor

Bizarní nápisy a značky

2. 4. 2020

I když to nevyhledáváte, někdy vás to uhodí do očí. Já s foťákem běžně nechodím, ale když ho náhodou mám, tedy jen ten v mobilu, tak mi to nedá a fotím. Tady máte výběr nejlepších nápisů a značek, které jsem v posledních dvou letech nasbíral.

Titulní fotka je od Červeného Kostelce. Krásný ukazatel pro všechny přijíždějící!

1 U nás v Hodkovicích působí zvěrolékař… No, kdyby zvířátka uměla číst, asi by se k němu moc nehrnula. Ale ti pejsci a kočičky, které u něho byli, si ho nemohou vynachválit!

2 „gwnpgmg“ – fotka není dost ostrá, ale doufám překvapí i vás. Je to upozornění na autobusové zastávce blízko Llanberis v severním Walesu a je to prostě velšsky. To kdybyste si stěžovali, jak je čeština těžká řeč… Fotil jsem to krátce po účasti na mistrovství světa v horských bězích, asi jsem byl ještě roztřesený.

3 Krásná souhra jmen! Rybárna – OK. Nad tím ale p. Rybář… dělá výkopové práce. Není to fotomontáž. Místo se nachází v Proseči pod Ještědem.

4 Na výletě v Orlických horách jsme nejdřív uviděli ceduli: „Státní hranice prochází hraniční cestou.“ To jsme pochopili. Ale když jsme o pár kilometrů dál našli ceduli „Státní hranice probíhají hraniční cestou“, to jsme trochu zpanikařili. Nejdřív prochází a pak už probíhá? Co když další cedule bude „Státní hranice hraniční cestou prolétá“? 

5 Nápadité označení záchodů – jen si vzpomenout, kde jsem to fotil!

6 Dobře zabezpečený otvor v plotě a nad ním nápis: „Pozor – zlá žena!“ By mě zajímalo, jak dlouho tam vydržel. Fotil jsem v Pelíkovicích.

7 Mám jednu cizí fotku, ale nemohl jsem si pomoct, je tak krásně slušná: žádá občany, aby po vpíchnutí připínáčků do zadnice tyto vraceli otřené… Tím „tyto“ myslím připínáčky. A je to z Blatců.

8 Nápis na žluté zdi je ve dvou jazycích a ve dvou písmech. V židovském a arabském. Je to důležité upozornění pro turisty. Ale když je chudák turista z Anglie, Ruska nebo třeba z Čech, tak se akorát polekaně ohlíží, o co může jít. Údajně je to rada, jak si sehnat taxi, vysvětlil mi domorodec v jordánské Akabě arabsko-anglicky.

9 Rychle vyraz! Končí zóna s rychlostí omezenou na 30 km/hod. Radostně šlápnete na plyn, ale po 30 metrech… Je to tuším z Nymburka.

10 Rakouská cyklostezka anebo bitva značek. Co si myslit o cyklostezce, která měří asi 4 metry, načež je zakázán cyklistům vjezd a chodcům „vchod“?

11 Zákaz vstupu chodců na krásný chodník na pražské Invalidovně. Žádné vozidlo tam nejezdí, holubi neposkakují, jen chodcům se úspěšně brání chodit. Krásná je i ta dodatková tabulka, která má upřesnit, na co všechno se značka vztahuje…

12 Klasická fotka nádraží na ostrově Anglesey v severním Walesu. Nejdelší jméno na světě! Nebojte, nikde jsem ji nešlohl, byl jsem přímo na místě.

13 Au – už zas! Podobnou fotku jsem tu před lety vystavoval, jenomže tahle je odjinud, od řeky Traun v Rakousku. A i když lilo, člověku to nedá, než si tam stoupnout a blbě se šklebit.

14 Takže na závěr už jedině… jsem to ale husa! Fotka ze stejnojmenné obce.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.