Péče o pleť v nouzovém stavu: stačí citron, med či bílý jogurt. Výsledek vás mile překvapí
Ilustrační foto: ingimage.com

Péče o pleť v nouzovém stavu: stačí citron, med či bílý jogurt. Výsledek vás mile překvapí

4. 4. 2020

Péči o pleť není třeba zanedbávat ani v současných bojových podmínkách. Naopak. Je více času a na masku, peeling i čištění najdeme vše potřebné ve vlastní kuchyni. Nebo skoro vše.

Tady je několik tipů na péči o pleť za pomocí doma připravených procedur.

CITRON: má vysoký obsah vitamínu C, který napomáhá při obnovování kolagenu v pleti. Kyselina citronová zase vyběluje a pomáhá vyblednutí pigmentových skvrn. Citron též výborně stahuje rozšířené póry a léčí akné.
Nakapejte si každý druhý večer citron na vatový tampón a rovnoměrně naneste na tvář. Opláchněte po 15-20 minutách působení. "Nejlepšího výsledku dosáhnete, pokud s touto rutinou vydržíte dostatečně dlouho, ale první výsledky byste měli vidět už po prvním týdnu," radí kosmetička Lenka Kubincová z pražského Dermacentra. 

MED: není žádným tajemstvím, že med má mnoho pozitivních účinků při vnitřním i vnějším užití. Ve starověkém Římě ho používali v medicíně pro jeho antibakteriální a antivirové účinky. Právě proto je skvělou volbou pro pleťovou masku. Obsahuje mnoho antioxidantů, čistí pleť a zanechává ji sametově jemnou. Je skvělý zejména na suchou pleť a proti vráskám.

CUKR: (bílý i hnědý) obsahuje kyselinu glykolovou, která pomáhá udržovat pleť zdravou. Podobně jako med je cukr též antibakteriální a když ho použijeme v jemném peelingu, jeho „granulky“ odstraní všechny odumřelé buňky.

Peeling z cukru, medu, citronu a oleje: Smíchejte cukr, med, citrón a kokosový olej a použijte každé ráno jako jemný peeling. Odstraní odumřelé buňky z noci, zjemní pleť, hydratuje a zabrání zčervenání. Pokud přidáte kokosový olej, nebude už potřebovat žádný výživný krém.

BÍLÝ JOGURT: Pokud vás nepřesvědčil citron, podobné účinky má i bílý jogurt. Vybělí pigmentové skvrny a na rozdíl od citronu nevysušuje pleť. Nejlepšího účinku však dosáhnete kombinací citronu a bílého jogurtu. Smíchejte je dohromady a použijte jako 15ti minutovou večerní masku každý druhý či třetí večer.

OLIVOVÝ OLEJ/ KOKOSOVÝ OLEJ/ ARGÁNOVÝ OLEJ/ JOJOBOVÝ OLEJ
Každý 100% přírodní olej má mnoho pozitivních účinků na naši pleť. Oleje jsou ideální pro všechny druhy pleti, dokonce i pro mastnou, stačí si jen vyzkoušet a najít ten pravý. "Není pravda, že pro mastnou pleť je vhodné vše „oil free“, tedy bez obsahu oleje. Vysušováním je pokožka nucená ke zvýšené produkci kožního mazu, aby vyrovnala deficit," říká kosmetička Lenka Kubincová. Pokud tedy dopřejete pleti pár kapek bio oleje každý večer, poděkuje vám sníženou tvorbou mazu, a to znamená méně lesku, méně vyrážek a víc zdraví.

V době nouze se zkrátka klidně spolehněte na svoje kuchyňské zásoby, zpříjemněte si nudné dny a vaše pleť vám za to poděkuje.

kosmetika péče o pleť
Hodnocení:
(4.6 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%