Eva
Foto: autorka

Eva

9. 4. 2020

Sedím u počítače a jsem bezradná. Chtěla bych napsat pár řádků o Evě, ale hlavou mi letí vzpomínky jako splašení koně. Svíčka za dobrou kamarádku už dohořela, slzy oschly, fotografie jsou připraveny, ale chybí slova.

Evu jsem poznala v roce 2016 na setkání v Loučné. Když promluvila, hned jsem poznala, že je z mého rodného kraje. A rázem jsme si byly blízké. Setkaly jsme se ještě v Olomouci, Rožnově p.R., Praze, Luhačovicích, Horní Bečvě a ve Zlíně. Vzpomínek je mnoho, ale kterou vybrat. Už to vím.

Celý týden jsme spolu byly na retro táboře na Horní Bečvě, dokonce na jednom pokoji. Eva prožívala táborové dění s velkým nasazením a chutí. Každý den kontrolovala, kolik bodů dostal náš pokoj za pořádek /byly jsme nejlepší/, zvítězila v táborové olympiádě a splnilo se jí přání podívat se na Beskydy z vrcholu Soláň. Radost měla z hřibů, které si odvážela domů už usušené. A jak jsme se nasmály, když se strojila na karneval za Hipisačku. Jen jednou jí nebylo do smíchu, při noční stezce odvahy se opravdu  bála.

Jsem moc ráda, že jsem Evu poznala. V její blízkosti mi bylo vždy příjemně. A příští týden ve středu zapálím ještě jednou svíčku a zamávám Evě na poslední cestu. V mých vzpomínkách a fotoarchivu bude však žít dál. 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%