Eva
Foto: autorka

Eva

9. 4. 2020

Sedím u počítače a jsem bezradná. Chtěla bych napsat pár řádků o Evě, ale hlavou mi letí vzpomínky jako splašení koně. Svíčka za dobrou kamarádku už dohořela, slzy oschly, fotografie jsou připraveny, ale chybí slova.

Evu jsem poznala v roce 2016 na setkání v Loučné. Když promluvila, hned jsem poznala, že je z mého rodného kraje. A rázem jsme si byly blízké. Setkaly jsme se ještě v Olomouci, Rožnově p.R., Praze, Luhačovicích, Horní Bečvě a ve Zlíně. Vzpomínek je mnoho, ale kterou vybrat. Už to vím.

Celý týden jsme spolu byly na retro táboře na Horní Bečvě, dokonce na jednom pokoji. Eva prožívala táborové dění s velkým nasazením a chutí. Každý den kontrolovala, kolik bodů dostal náš pokoj za pořádek /byly jsme nejlepší/, zvítězila v táborové olympiádě a splnilo se jí přání podívat se na Beskydy z vrcholu Soláň. Radost měla z hřibů, které si odvážela domů už usušené. A jak jsme se nasmály, když se strojila na karneval za Hipisačku. Jen jednou jí nebylo do smíchu, při noční stezce odvahy se opravdu  bála.

Jsem moc ráda, že jsem Evu poznala. V její blízkosti mi bylo vždy příjemně. A příští týden ve středu zapálím ještě jednou svíčku a zamávám Evě na poslední cestu. V mých vzpomínkách a fotoarchivu bude však žít dál. 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Vzpomínám na Evu, nejblíž mi byla v Poděbradech, tam jsem si ji užila , zlatíčko, stále ji vidím mezi srdíčky v zámku..
Květuše Pinkasová
Aninko, díky Tvému ,,umu" za dnešní hezké vzpomínkové ráno, na všechny společné vzácné chvilky s Evičkou... Znám ji taky od Loučné... Společný týden na mém druhém seniorské táboře Bečva je nezapomenutelný ...
Elena Valeriánová
Aničko, děkuji za vzpomínku. To, že nám Eva pořád chybí a že na ni pořád vzpomínáme s láskou, vypovídá o tom, že odešel dobrý člověk.
Anna Potůčková
Aničko díky za upozornění na tento článek. Na Evu se zapomenout nedá, šířila okolo sebe dobrou, kamarádskou a přátelskou náladu.
Eva Mužíková
Také děkuji za upozornění. Evča byla sluníčko.
Alena Tollarová
Vůbec nevím, jak je možné, že mi tahle vzpomínka na Evu unikla. Před rokem jsem si také nachystala fotografie, ale napsat k nim pár slov se mi nepodařilo. Eva - báječná kamarádka a správná baba v tom nejlepším slova smyslu. Stále věřím, že si jen někam odskočila a zase se vrátí. Díky, Anko, za vzpomínku.
Soňa Prachfeldová
Aničko děkuji, článek mě tehdy minul. Takové děvče plné života a muselo jít.
Alena Vávrová
Také jsem teď díky Františkovi zjistila, že jsem tuto vzpomínku na Evičku od Aničky Č. záhadně minula. Často na ni vzpomínám ♥. Aničko, dík za tento článek.
František Matoušek
...něco se přihodilo a článek se mi najednou ztratil. Až po dotazu na "redakci" jsem dostal radu od L.B., kde hledat. Tak pokračuji: ... nějak jsme si padli do oka, začali jsme mailovat, sdělovat si osobní věci, já jsem ji na její dotaz poradil něco v oblasti genealogie aj. Padla mě do oka hned jak jsem zjistil, že je z Oslavan. Znali jsme pár stejných osob z Oslavan a okolí. Do nedalekých Ketkovic(rodiště mého otce) jsem kdysi jezdíval asi 15 let na prázdniny, tak jsem měl dojem, že Eva je taková moje prázdninová krajanka. Myslel jsem, že se setkáme osobně. Bohužel, osud nás předešel.
František Matoušek
Moc hezky napsaná vzpomínka. Evu jsem nepoznal osobně, ale

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.