Tipy na dovolenou v Česku - nové soutěže pro milovníky cestování i fotografování
České Budějovice. FOTO: pixabay.com

Tipy na dovolenou v Česku - nové soutěže pro milovníky cestování i fotografování

5. 5. 2020

Někdo rád píše, někdo zase raději fotí. A někdo zvládá obojí. Všichni nyní mají příležitost prezentovat svou tvorbu v našich dvou nových soutěžích pro psavce i fotografy.

Jejich cílem je podělit se s ostatními čtenáři portálu i60 o zajímavé tipy na krásná místa v Česku. Na vítěze čekají audioknihy.

Letošní dovolenou budou muset lidé kvůli koronavirovým opatřením trávit převážně v České republice, případně v okolních státech, pokud ty v létě otevřou své hranice. Určitě i vy znáte krásná místa v Česku, kde se vám v minulosti líbilo a která byste doporučili dalším čtenářům. Napište svůj Tip na letošní dovolenou. Právě takové je téma naší nové "literární soutěže".

Pravidla soutěže Tip na letošní dovolenou:
Každý registrovaný čtenář může napsat dva články - dva tipy na místo, které by doporučil pro trávení dovolené. Mělo by jít o popis místa, které sami autoři článků v uplynulých letech navštívili. Text by měl obsahovat infoŕmace o tom, co je na daném místě zajímavé - historie, kultura, památky či turistické cíle jako přírodní rezervace, výhledy apod. Doplnit lze do článku i tip na konkrétní ubytování, anebo i způsob dopravy na místo. Nemusí to být přitom tipy na místa, která znáte ze svých dovolených, mohou to být i lokality z vašeho kraje, které důvěrně znáte. V ideálním případě doplňte text alespoň jednou fotografií z místa (rozměr na na šířku), případně mapkou. (V případě potřeby je možné dopomoci si informacemi z Wikipedie, což je však nutné úvést na konci článku). 

Soutěžní příspěvky musí být vloženy na portál i60 přes čtenářské profily. Redakce vyhodnotí nejzajímavěji zpracované články a tři jejich autory ocení audioknihami. Soutěž startuje dnešního dne a potrvá do 25. června 2020, vítězové budou vyhlášeni v neděli 28. června v podvečerních hodinách.

 

Fotosoutěž: Místa, která stojí za to vidět

Toto je téma fotografické soutěže, která má stejný cíl jako soutěžní články - nabídnout našim čtenářům tipy na místa, která mohou během léta či podzimu navštívit.

Pravidla fosoutěže

Každý regstrovaný čtenář může do soutěže vložit výhradně autorské fotografie ze svého archivu (snímky zkopírované z internetu jsou zakázány a budou redakcí vymazány) o velikosti 200 - 2000 kB. Každý snímek musí být opatřen titulkem (nadpisem) a také popiskem místa. Příklad: Pohled z Lysé hory. Výhled z nejvyššího vrcholu Beskyd směrem na Frýdlant a okolí. Výstup z obce Ostravice nám trval 4 hodiny, ale stálo to za to...

Každý soutěžící může do této fotosoutěže vložit maximálně tři soutěžní fotografie. Ty pak mohou čtenáři hodnotit svými body (každý má k dispozici 15 bodů). Bodový stav bude ovšem jen orientační, redakce vybere autory tří nejkrásnějších fototipů, kteří obdrží audioknihy.

Snímky musí být vloženy přes formulář v sekci Soutěže - viz zde.

Soutěž startuje dnes a potrvá do 25. června, vítězové budou vyhlášeni v neděli 28. června v podvečerních hodinách.

 

Věříme, že se na portále i60.cz sejde celá řada zajímavých tipů, které se stanou inspirací pro letní či podzimní cestování. A teď už jen nezbývá než věřit, že to nejhorší období máme za sebou a užijeme si následující měsíce v poklidu a hlavně ve zdraví.

 

 

Tipy na dovolenou 2020
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.9 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%