Středa 6. května: Co by vám nemělo uniknout
Ilustrační foto: pixabay.com

Středa 6. května: Co by vám nemělo uniknout

6. 5. 2020

Počet lidí nakažených koronavirem stoupl v České republice na celkových 7899. Nemoci covid-19 podlehlo 258 lidí a vyléčilo se celkem 4017 lidí.

- Chování koronaviru zůstává pro vědce v mnoha ohledech záhadou. Některé indicie ale ukazují na obávaný scénář - na podzim může přijít druhá vlna infekce a potkat se s chřipkovou epidemií. Více zde.

- Jednorázový příspěvek 500 Kč denně živnostníkům a dalším osobám samostatně výdělečně činným, které poškodila epidemie koronaviru, se bude vyplácet po rozhodnutí Poslanecké sněmovny i po 30. dubnu.

- Všeobecná fakultní nemocnice v Praze propustila do domácího léčení muže, který se s nemocí covid-19 jako první v ČR léčil experimentálním lékem remdesivir. „Bude se znovu učit pohybovat po bytě, čeká ho léčba poměrně rozsáhlých ran a bude třeba sledovat i jeho nález na plicích,“ uvedl ošetřující lékař Michal Šotola.

- Dosavadní průběh epidemie nového koronaviru naznačuje, že covid-19 není svými zdravotními důsledky takovou hrozbou, jak byl a je líčen. V prohlášení poskytnutém ČTK to uvedl bývalý prezident Václav Klaus a lidé z jeho institutu. Epidemie podle nich odchází bez jasných příčin a důvodem nejsou jen přijatá restriktivní opatření. "Za nebezpečnější než samotnou pandemii pro budoucnost považují sílu dnešního státu a snadnost mediální manipulace," uvedl.

- V přepočtu 200 miliard korun vybrala v pondělí Evropská unie v mezinárodní sbírce na vývoj vakcíny a léku proti nemoci covid-19. Své dary přislíbily státy, velké nadace, ale třeba i zpěvačka Madonna. Česko patří k menším dárcům – do mezinárodní sbírky se zavázalo poslat 20 milionů korun, stejně jako další země Visegrádu. 

- Oficiální bilance epidemie v Británii narostla o 693 úmrtí na celkových 29 427, oznámil ministr zahraničí. Nových obětí je o 400 více než v pondělí. 

- V Itálii za poslední den zaznamenali 236 úmrtí pacientů s koronavirem, což je více, než v pondělí. Nově nakažených je 1075, nejméně za dva měsíce. 

 

koronavirus
Hodnocení:
(5.2 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.