Přemýšlení s hudbou
Ilustrační foto: pixabay.com

Přemýšlení s hudbou

10. 5. 2020

Vážení íčkaři,

vstupujeme do nového týdne a z těch téměř letních teplot nás nemile proberou „zmrzlí“. Počasí jak na houpačce, kardiaku, drž se. Nyní, když jsme se namlsali jara, asi nějaký čas přijmeme za vděk pěkně vyhřátou místností, kde si uvaříme něco dobrého, dáme si kávičku a třeba pustíme i nějakou hudbu.
Zůstaneme doma, a to i navzdory tomu, že začíná citelné rozvolňování, blížíme se konci krizového stavu a karantén. Jsme zase o krok dál v boji s neviditelným virem. Musíme zkusit se oprostit od roušek a přísného režimu. Třeba to půjde a člověk možná opět bude vítězit nad nemocí. Je třeba však i nadále být obezřetní, dodržovat hygienu, mít pozitivní mysl a nepropadat panice či smutku, i když se nám to někdy těžko daří.
A proto, pokud budete v důsledku špatného počasí usedat do svých ušáků a brát do ruky knížku, křížovky nebo jen tak si opřít hlavu a zaposlouchat se do hudby, posílám jeden krásný pozdrav jara, a to nejen s hudbou, ale i s doprovodnými fotkami, především pro potěchu ucha i oka.

https://player.vimeo.com/video/209699604


A třeba druhý den vezmete zavděk mé procvičení paměti, které jsem sice nestvořila, ale trochu jsem se nad ním zapotila a stejně to nedopadlo nic moc. I k tomu si můžete pustit vaši oblíbenou hudbu, a tak v mozku propojit lahodící hudbu s centrem pozornosti a vnímání.

Tak se všichni opatrujte a slunce v duši. Bude snad brzy líp....

Ze srdce Hana Nováková

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.