Rybníky u Krásného Lesa
Foto: autorka

Rybníky u Krásného Lesa

20. 5. 2020

Je pondělí 18.5.2020, venku slunečno a teplo, takže je nasnadě, že se vypravíme někam do přírody. Není to tak dlouho, kdy jsem zde psala o obci Krásný Les. Chtěla bych na to navázat návštěvou ještě jedné lokality, patřící této obci. Jedná se o rybníky, nacházející se v lesích u vesnice. Jsou to rybníky Horní, zvaný také Stříbrný, Střední a Dolní.  Voda je v podstatě jen ve Stříbrňáku, který je obklopen smíšenými lesy, v létě je hojně využíván okolními chataři a turisty ke koupání.  Info o této lokalitě lze najít na wikipedii.

Auto jsme nechali v lese kousek od silnice a pěšky jsme se vydali hledat již zmíněné vodní plochy. Cestou jsme potkali  omladinu z chatové osady a dali jsme se s nimi do řeči. Byli moc ochotní, informovali nás o stavu  rybníků, takže jsme se dozvěděli, že voda je jen ve Stříbrňáku, ostatní dva jsou jen slatiny, že u Středního rybníku máme držet pejsky, protože tam hnízdí kormoráni, a taky nám vysvětlili, kudy jít.

No, co myslíte, kdo hledá, najde, ale ne my. Ano, Horní jsme našli hned po vyjití z lesa, opravdu se tam omladina koupala a kolem se opalovalo několik turistů, někteří i bez oděvů.  Obešli jsme rybník a dle rady jsme se vydali směr louky. Nebudu vás napínat, cesta vedla do lesa, kde bylo sice krásně, ale po rybnících ani vidu, ani slechu.  Zkrátka Střední a Dolní slatinaté rybníky jsme nenašli, nacházely se opačným směrem, ale to nevadilo, protože i tak bylo v přírodě krásně a o to nám šlo. Procházka byla víceméně monotématická, takže na fotkách je to vidět, prostě samá voda.

Zvu vás na malou procházku přírodou, a pokud se u Krásného Lesa vyskytnete, i rybníky stojí za návštěvu, trochu mě mrzeli ti kormoráni. Tak třeba jindy.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.