Rybníky u Krásného Lesa
Foto: autorka

Rybníky u Krásného Lesa

20. 5. 2020

Je pondělí 18.5.2020, venku slunečno a teplo, takže je nasnadě, že se vypravíme někam do přírody. Není to tak dlouho, kdy jsem zde psala o obci Krásný Les. Chtěla bych na to navázat návštěvou ještě jedné lokality, patřící této obci. Jedná se o rybníky, nacházející se v lesích u vesnice. Jsou to rybníky Horní, zvaný také Stříbrný, Střední a Dolní.  Voda je v podstatě jen ve Stříbrňáku, který je obklopen smíšenými lesy, v létě je hojně využíván okolními chataři a turisty ke koupání.  Info o této lokalitě lze najít na wikipedii.

Auto jsme nechali v lese kousek od silnice a pěšky jsme se vydali hledat již zmíněné vodní plochy. Cestou jsme potkali  omladinu z chatové osady a dali jsme se s nimi do řeči. Byli moc ochotní, informovali nás o stavu  rybníků, takže jsme se dozvěděli, že voda je jen ve Stříbrňáku, ostatní dva jsou jen slatiny, že u Středního rybníku máme držet pejsky, protože tam hnízdí kormoráni, a taky nám vysvětlili, kudy jít.

No, co myslíte, kdo hledá, najde, ale ne my. Ano, Horní jsme našli hned po vyjití z lesa, opravdu se tam omladina koupala a kolem se opalovalo několik turistů, někteří i bez oděvů.  Obešli jsme rybník a dle rady jsme se vydali směr louky. Nebudu vás napínat, cesta vedla do lesa, kde bylo sice krásně, ale po rybnících ani vidu, ani slechu.  Zkrátka Střední a Dolní slatinaté rybníky jsme nenašli, nacházely se opačným směrem, ale to nevadilo, protože i tak bylo v přírodě krásně a o to nám šlo. Procházka byla víceméně monotématická, takže na fotkách je to vidět, prostě samá voda.

Zvu vás na malou procházku přírodou, a pokud se u Krásného Lesa vyskytnete, i rybníky stojí za návštěvu, trochu mě mrzeli ti kormoráni. Tak třeba jindy.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Příroda je nyní, kdy se všechno krásně zelená, opravdu nádherná...Dík Nadi :-)
Jindra Hubačová
Nadi, Ty se umíš procházet a vše pĕknĕ vyjádřit ve fotografii.
Jan Zelenka
Pěkná procházka a krásné fotky. Abych se orientoval, musel jsem si Krásný les najít na mapě. je to tedy někde na Karlovarsku poblíž hranice, ne? Příroda s lesíky a vodou působí blahodárně na psychiku. Trochu závidím, Naďo.
Alena Tollarová
Když se koupou mráčky, je to vždycky zážitek a potěšení pro oči diváka. Ale, podobně jako Ty, při jednom z prvních pěkných dní jsem při pochodu na pískovně narazila v rákosí na houf naháčů, a to tak hezké nebylo :)
Naděžda Špásová
Děkuji všem za slova chvály, cením si toho.
Elena Valeriánová
Miluji vodní hladiny a jejich proměny. Žasnu vždy znovu a znovu, jak se během chvíle může změnit obraz přírody. Stačí jiný úhel světla, pár kroků jinam a změní vše. Závidím všem, co mají blízko rybník nebo jezero a když jsou kolem staré dřeviny ... No prostě Nadi, výlet i dokumentace na 5*.
Alena Vávrová
Tak tam jsem nikdy nebyla. Všechny fotky s vodní hladinou jsou boží. Podařený výlet do krásných míst.
Eva Mužíková
Já říkám, že Tvé fotky jsou stále krásnější. Prohlédla jsem si ty dnešní hned dvakrát... díky Nadičko.
Soňa Prachfeldová
Pokochala jsem se a díky za moc hezkou podívanou :-)
Dana Puchalská
Naďo,Krásný Les je krásný a rybníky jsou ještě krásnější. P. S. Taky bych si myslela, že je to medvěd.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.