To nevymyslíš
Foto autorka

To nevymyslíš

23. 5. 2020

Tedy, řeknu vám, že si život občas dělá co chce, už jsem si tak nějak zvykla, ale že si začne ze mě dělat legraci i mozek, tak to nějak nemůžu přijmout. Nerada na sebe něco prozrazuji, ale o tohle se prostě musím podělit.

Začalo to tím, že jsem požádala dceru, aby od svého známého zkusila sehnat slivovici. Zadařilo se a bylo domluveno, že ve čtvrtek odpoledne si pro ni pojedeme. Jako odměnu jsem měla upéct štrúdl, samozřejmě kromě finanční úhrady.

A tak jsem ve středu vyhnala manžela do obchodu pro jablka. Odpoledne jsem nastoupila do kuchyně, udělala těsto, hezky nachystala přísady, aby byly po ruce, vymodelovala krásné čtyři šišky, dala do vyhřáté trouby a šla si sednout k tabletu skládat puzzle. A mozek se vypnul. Najednou slyším muže, jak se ptá na štrúdl. A mozek se zapnul, vystřelila jsem jak namydlenej blesk, vlítla do kuchyně, vypnula troubu a vytáhla z ní plech. Na první pohled to vypadalo jako štrúdl, ovšem hned na druhý už to byly jen čtyři kusy čehosi silně připáleného. Po marné snaze z toho udělat něco k snědku, to skončilo v popelnici. Mám ještě čtvrtek dopoledne, utěšovala jsem se.

Čtvrteční dopoledne máme pravidelně vyhrazené k nakupování. Naštěstí jsme vyrazili brzy, zvládli jsme to docela rychle, koupila jsem další jablka, vzhledem k tomu, že jsem ostatní suroviny měla doma, těsto jsem si nachystala už ve středu. Udělala jsem další čtyři úhledné šišky, tentokrát bezchybně upečené, a po vychladnutí dva krásné štrúdly zabalila a připravila na cestu. Kolem druhé jsme se oblékli, vzali pití pro pejsky, tašku s dárkem dali do chodby a mozek vypnul. Nasedli jsme do auta a vyjeli směr Děčín. Necelý kilometr před Děčínem mozek zapnul, tak se ptám, kde je ten štrúdl, odpověď je nasnadě. Dcera povídá, nechala jsi ho v chodbě. Marná byla snaha přemluvit je k návratu. Nepomohly ani slzy, pocit hanby, zkrátka nic.

Nebudu psát, jaká jména jsem si dala, to se tu nesmí. Nicméně všechno dobře dopadlo. Pánovi jsem vysvětlila, co jsem zač, slíbila v budoucnu další štrúdl, dostali jsme panáčka výborné slivovičky, moc dobrou kávu a poseděli jsme si na zahradě u říčky Ploučnice. Plánovaný výlet jsme odložili na jindy, cestou tam i u řeky jsem trochu fotila, tak přikládám pár fotek. Víte, že slovo štrúdl je převzaté z němčiny, proto ú ne ů?

Chtěla jsem to napsat jen pár slovy, ale jaksi to nešlo. Mozek se nechtěl vypnout, naštěstí. Tak co myslíte, může se to stát i vám?

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%