Policie ČR - smutný životní reálný zážitek, který šokuje
Foto: autor

Policie ČR - smutný životní reálný zážitek, který šokuje

8. 6. 2020

Dnes jsem při cestě metrem zažil něco neuvěřitelného. U Muzea se kroutila žena ohnuta v křeči. Vypadalo to, že dopadne na zem, ale vždy se snažila narovnat, ale pak se zase v nohou podlomila a zůstala na místě zkroucena.

Udělal jsem krátký záznam 9 sekund (pracovní deformace pro případný pozdější důkaz) a šel k ní. Byla opitá, zfetovaná, nebo se jí něco stalo? Koukal jsem po okolí, každý kolem procházel, šest lidí kolem si vše dlouze natáčeli na mobil, totálně lidi bez zájmu, tak jsem chtěl také odejít, ale pak mně ťuklo, co když doopravdy jí něco je. Přišel jsem k ní, zeptal se jí, co jí je, podívala se na mne a něco zamumlala. Alkohol z ní nebyl vůbec cítit. Vzal jsem ji za ruku, aby se narovnala, skoro se to podařilo, ale pak se křečovitě opět stočila do klubíčka. Vyšli jsme ven a hledali policii, co tam vždy poblíž stojí. Stali tam dva s policistkou. Přišel jsem a řekl, ať se jdou podívat do vestibulu metra, a řekl, co se tam děje. Já blbec.

Dostal jsem doslovný kartáč od policistky, proč jim to říkám, proč za nimi chodím, proč nezavolám záchranku, že co kdyby jí něco bylo, a že nejprve záchranka a pak oni. Učitelka v praxi by jí záviděla, jak jí to šlo. Po třech minutách školení, že nejdříve záchrannou službu zavolat, a pak možná je, její kolegové otráveně zamumlali, že se tam jdou podívat, a policistka se zase pustila do mě, proč jim to říkám, že jsem měl volat záchranku… Naštvaná, jak nevím co, proč je otravuji. "No jo, ale co kdybych neměl u sebe mobil?" tiše jsem špitl. Bez odpovědi. Policie ČR má základní zdravotnický výcvik, na rozdíl ode mne, a určitě poznají, zda člověk potřebuje nutné lékařské ošetření, nebo ne, aby se nejednalo o marný výjezd sanitního vozu, a nikde neni psána povinnost nosit u sebe mobilní telefonní přístroj.

Pak se nedivme, když se něco na veřejnosti děje, že lidi raději jdou kolem a rychle pryč. Je hezké, že má policie na autě napsáno Pomáhat a chránit, ale podle toho, jak se zachovala ta trojice svatá, asi chudáci nevědí, vlastně komu pomáhat, a koho chránit. No, příště asi budu dělat mrtvého brouka. Nic nevidím. Po téhle mé zkušenosti s policií ČR mne napadlo hned jedno.

NEVIDÍM, NESLYŠÍM, NEZÁJEM... ÁMEN. Jdu dál, nic jsem neviděl. To doopravdy Policie ČR chce, aby člověk měl strach je oslovit, že se něco někde děje?

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.