Fotoreportáž: Výlet do Rájce
Foto: autorka

Fotoreportáž: Výlet do Rájce

12. 6. 2020

Tedy, on to nebyl ani tak výlet, jako spíš dlouho slibovaná návštěva dobré kamarádky. Ne mojí, ale dcery. A tak se stalo, že jsme úterní dopoledne 9.6. vyrazily do Rájce. Tenhle se nachází nedaleko Tisé v severních Čechách. Lída, mladší spolužačka naší Terky, je chovatelka všeho možného, počínaje ovcemi, slepicemi, husami, kachnami, nově založeným včelstvem a konče psy. Vlastní dva švýcarské ovčáky a jednoho německého ovčáka. K tomu umí vlnu z ovcí nejen ostříhat, ale i zpracovat na kolovratu a utkat krásné dekorace na stavu. Její sýry a med nemají chybu.

Rájec je osada a základní sídelní jednotka obce Tisá, vzdálená asi 2,6 km. Leží v CHKO Labské pískovce 485 m n. m., těsně u hranic s Německem. Za obcí se nachází Rájecký rybník a přírodní rezervace Rájecká rašeliniště. V zimě si přijdou na své milovníci běžek. Info na netu.

Řeknu vám, že příroda v Rájci je nádherná, krásné louky plné květin, ticho, rušené jen křikem ptáků, lesy, skály, ty byly už na území Německa. Fotila jsem jako o závod, přiznám bez mučení, že zvířátka v pohybu se nefotí zrovna lehce, navíc je všechno chráněné ploty, tak prosím případné kritiky o shovívavost.

Přeji všem krásné léto bez virů a zákazů.

cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.