Letos poprvé
Foto autorka

Letos poprvé

25. 6. 2020

Možná se ptáte, co to je to poprvé, nebojte, hned vám to objasním. V lese už jsme letos byli několikrát, ale poprvé to bylo na houbách. Ano, je to obyčejné houbaření, i když pro  naši rodinu je to velké potěšení. Dcera měla včera, tedy v úterý, volno, tak jsme se odpoledne na  houby vypravily. Máme svá oblíbená místa a není to daleko od Ústí, terén je tam sice pro kamzíky, ale touha je větší a nic není na překážku, ani kopce, ani kameny. Počasí bylo přímo ideální, trochu pofukovalo, ale bylo opravdu teplo. Šly jsme najisto, v lese bylo opravdu krásně, nikde ani živáčka, ptáci si vesele prozpěvovali, vítr si pohrával se stromy, no znáte větší idylu?

Nebudu vás napínat. Hned na okraji lesa jsme našly babky, odborně hřib žlutomasý, které jsou moc dobré. Po hodině v lese jsme měly skoro plný košík babek a jednoho kozáka. Moc jsme se těšily na čerstvou smaženici, cestou jsme se zastavily ještě u rybníka, kam se v létě jezdíme koupat. Pár odvážlivců se už koupalo, je fakt, že voda moc studená nebyla. Tak zavřete oči, povolte uzdu fantazii a ucítíte vůni houbové smaženice, linoucí se z kastrolu na sporáku. I obyčejné babky, nad kterými se někteří houbaři ofrňují a považují je za méně hodnotné houby, dokážou polechtat chuťové pohárky a nasytit žaludky.

Tak co, cítili jste to? Já vím, je to jen takové snění, ale ten, kdo má rád les a houbaření, to určitě chápe. Přeji všem krásné léto!

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.