Sudá, nebo lichá?
Foto: autorka

Sudá, nebo lichá?

7. 7. 2020

Napadlo vás někdy, jestli máte radši čísla sudá, nebo lichá? Mne ano. Dokonce mne to napadá každou chvíli. Protože sudá se mi moc nelíbí. Takže, když se s takovým číslem potkám, příliš mě to nepotěší.

Lichá čísla mi připadají elegantní, sudá těžkopádná. Výjimku tvoří 4, protože je tak hezky ostrá. A naopak 3 je poloviční 8, kterou mám ráda ze všech nejmíň. I při vyslovení je taková boubelatá; když řeknete „osm“, nebo dokonce „v/osum“, je toho plná pusa. Zdá se mi, že i sama přídavná jména jsou svým zněním v souladu s číslicemi, které zahrnují. Nevím, kde se to ve mně vzalo. Ze tří čísel mého data narození jsou dvě sudá a jedno liché. Svátek mám 8. 10. Tím to tedy nebude.

Když jsem byla malá, řekla mi maminka, taky Rak, že naše oblíbená (měsíční) čísla jsou 4, 7, 9. Od té doby jsem se v různých horoskopech náhodně setkala i s jinými čísly pro toto znamení. Je mi to jedno; vím, že je to hloupost. Tento týden se mi změní v počtu let pětka na šestku. Přijmu ji s radostí, že jsem se jí dožila.

Nejspíš si řeknete, že mé starosti byste chtěli mít. Myslím, že ani nechtěli. A taky tohle nejsou starosti. Jen jeden z momentů, jak vnímám svět kolem sebe.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.