Sudá, nebo lichá?
Foto: autorka

Sudá, nebo lichá?

7. 7. 2020

Napadlo vás někdy, jestli máte radši čísla sudá, nebo lichá? Mne ano. Dokonce mne to napadá každou chvíli. Protože sudá se mi moc nelíbí. Takže, když se s takovým číslem potkám, příliš mě to nepotěší.

Lichá čísla mi připadají elegantní, sudá těžkopádná. Výjimku tvoří 4, protože je tak hezky ostrá. A naopak 3 je poloviční 8, kterou mám ráda ze všech nejmíň. I při vyslovení je taková boubelatá; když řeknete „osm“, nebo dokonce „v/osum“, je toho plná pusa. Zdá se mi, že i sama přídavná jména jsou svým zněním v souladu s číslicemi, které zahrnují. Nevím, kde se to ve mně vzalo. Ze tří čísel mého data narození jsou dvě sudá a jedno liché. Svátek mám 8. 10. Tím to tedy nebude.

Když jsem byla malá, řekla mi maminka, taky Rak, že naše oblíbená (měsíční) čísla jsou 4, 7, 9. Od té doby jsem se v různých horoskopech náhodně setkala i s jinými čísly pro toto znamení. Je mi to jedno; vím, že je to hloupost. Tento týden se mi změní v počtu let pětka na šestku. Přijmu ji s radostí, že jsem se jí dožila.

Nejspíš si řeknete, že mé starosti byste chtěli mít. Myslím, že ani nechtěli. A taky tohle nejsou starosti. Jen jeden z momentů, jak vnímám svět kolem sebe.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Originální pohled na čísla a prima doprovodná fotka. Chudinka "vosmička" :-).
Věra Ježková
Děkuji vám ještě jednou. Evko, vy jste si to tedy uměli vybrat! :-)
Jana Šenbergerová
Evi, datum narození tvého syna je téměř unikát. Není moc lidí se čtyřmi sedmičkami. Máš štěstí, protože je to nepochybně velmi zajímavý člověk. Ani se nedivím, že máš sedmičku ráda.
Eva Mužíková
NÁPADITÉ VĚRKO. Já mám opravdu nejraději tu sedmičku, syn jí má v datu narození hned čtyříkrát.. 27.7 1977.
Jindra Hubačová
Hezký článek, s čísly si rozumím , ale nesmí být záporná. Děkuji, Věruško.
Soňa Prachfeldová
Moc se mi líbí tento článek Věrko. Mám knihu o numerologii , je v ní dost zajímavosti, ale pojímám ji zábavně, nikoli jako dogma.
Věra Ježková
Děkuji vám. Takovou reakci jsem ani nečekala. Již jsem několikrát napsala, že čísla nemám ráda. A hlavně nerada počítám, protože to moc neumím. Zuzko, o své digitální úchylce jsem napsala článek. Naďo, proč? Druhá možnost je ta, že už nepřibývají – ta je podle mne podstatně horší. Jendo, probereme to. :-)
Hana Čadová
V datumu narození mám sudé a liché číslo. Celý výsledek je 3. Je zajímavé, že se sestrou jsme se narodily ve stejný den a měsíc, ale 3 roky rozdíl. Vnuk byl dárek k narozeninám, také stejný den a měsíc
Dana Puchalská
Věrko, moje klokaní klávesnice si dělá co chce a sází tam hrubky, jak čísla do loterie. Achich ouvej..... :-D
Jan Zelenka
Kdysi jsem četl článek, vysvětlující jakousi indickou mystiku čísel. Podle ní jsou prioritní čísla 8 a 9. To mne tehdy uspokojilo, neboť jsem rozený 9. 8. Život bohužel této číselné mystice nedal za pravdu, neboť jsem se musel v životě potkávat s mnoha problémy. Ale to asi každý. Faktem je, že se mi podařilo tyto problémy úspěšně přežít, což mne dnes těší. Ale čísla, jako Věrka nevnímám. Pokud mne zajímají nějaká čísla, tak to jsou čísla na výpisu z účtu, kde v seznamu přijatých položek figuruje můj skrovný důchod. Je to vždy důvod ke smutku. Ale i s tím se dá žít. Inu, proč ne, když mám ve svém zrození ta skvělá čísla - 8 a 9. Asi ta čísla budu muset s Věrkou probrat osobně.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.