Dovča 2020 Díl 4. Zvířata ve Vrbosce
Foto: autorka

Dovča 2020 Díl 4. Zvířata ve Vrbosce

30. 7. 2020

Ve Vrbosce je velice málo psů. Jestli tu potkáte psy, tak hlavně jsou to domácí mazlíčci, které si na dovču přivezli Evropané. Koček už je o poznání více, ale není tu vidět a slyšet jiná domácí zvířata. Asi to bude tím, že penzion je v zástavbě dalších a dalších penzionů a každý kousek zahrady slouží rekreantům. Proto pro zábavu můžete uvidět zvířata umělá :-)

Včera mě budilo krákání vrány nebo krkavce, ale ptáka jsem nezahlédla. Protože jsme u moře, tak k němu patří rackové, kteří provázejí hlavně lodě, protože tuší příležitost dostat nějakou potravu, hlavně, když se na lodi grilují ryby. Na moři jsem v dálce zahlédla delfíny, ale vyfotit se to nedalo. Mořské rybky taky foťákem nezaberu, voda se vlní a rybičky jsou hybné potvůrky. Vylovené taky nenafotím, protože rekreační rybolov je povolen až od 1.září. Samozřejmě zde lítají "dajaké motýle", mouchy, včely, vosy. A ještě na jedny malé tvorečky jsem zapomněla, poštípat vás můžou dotěrní komáři, které z pokoje vyháním elektrickým odpařovačem.

Tak se se mnou podívejte, co ještě můžeme na souši i ve vodě potkat a co se mi podařilo nafotit. Mořského ježka raději obejít, jeho bodlinky způsobují krutou bolest, ale naštěstí já tuto zkušenost s ním nemám. Kraba jsem fotila asi půl hodiny, vlnky a odraz sluníčka hatily všechny mé pokusy ho zdokumentovat. Je krásné vidět pod vodou třpytivou škebli. Na břehu je škebliček, ulit a lasturek taky hodně, ale už je houfně nesbírám, dovezu si domů opravdu jen pár kousků. A naposled si nechám ty nejmenší - mravenečky, co vám klidně nalezou do batohu nebo vás škaredě kousnou, když si na ně na ručníku lehnete. 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.