Tak to začalo aneb když vám doktor oznámí, že máte zhoubný nádor
Ilustrační foto: Ingimage

Tak to začalo aneb když vám doktor oznámí, že máte zhoubný nádor

2. 6. 2022

Vyšla jsem z ordinace jako ledová socha, ochromená výrokem, který mi pravděpodobně změní život. Můj muž seděl v čekárně naproti dveří, při pohledu na mne zesinal a ještě se zmenšil. Ukázala jsem palcem dolů, a tak věděl, že je zle.

Bylo mi ho líto, protože netuší, co nás čeká. Žádné termály po Evropě, žádné moře dvakrát za rok, beztak už žádný sex, protože mám nádor v prsu, teď mi ho uřežou a ačkoliv nejsem žádná krasavice, na svoje prsa jsem byla pyšná. To mám za to, prolétlo mi hlavou. Mamka vždycky říkala, že za všechno v životě se platí. Teď se mi sečetly všechny moje hříchy, za celých 68 let, co jsem na světě. 

V noci jsem s opuchlýma očima místo počítání oveček sčítala hříchy, od mých pěti let, nejhorší páchané v dospělosti jsem zaspala. Ráno jsem se probudila a věděla jsem, že je to pravda. Mám nádor, ačkoliv to nikdo v rodině neměl, a nic mne nebolí, považuji se vcelku za zdravou babu, pokud nepočítám běžné nemoci, které mají všichni v mém věku.

Zavolala jsem to dceři, snažila jsem se nefňukat, moc to nešlo, ta se zhrozila a snažila se nefňukat, tak jsme brečely obě a navzájem jsme se okřikovaly "nebreč".

Zavolala jsem to synovi, který na druhém konci linky mlčel, protože matky přece nestonají a když, tak s nějakou blbou chřipkou, navíc nemohl najít slova, asi mu došlo, že i jeho matka je smrtelná.

Zavolala jsem to sestřenici, protože se máme rády a také bráchovi, protože už jsme sirotci a zůstali jsme si sami.

Oznámila jsem to i nejlepší kamarádce, se kterou se známe od narození, protože už naše matky se kamarádily. "Prosím tě, objednej nás na gyndu a to co nejdřív, co když mám nádor i tam, jak dlouho jsme tam nebyly? Mira nás zabije."

Mira (doktor) nás nezabil, ale napřed jí a potom mně neadresně vykládal, jak jsou české pacientky nevděčné a kašlou na prevenci, ačkoliv to mají zadarmo, zpestřil to líčením strašného umírání nějaké jeho pacientky. "Přišla s únikem moči a co se dalo dělat, když už TO měla všude? Už asi umřela," prohlásil pod rouškou a na moje tiché ujišťování, že za rok určitě přijdu, odpověděl, že kvůli němu to nedělám, jemu to je fuk a je to moje zdraví. A měl pravdu.

 

Můj příběh rakovina zdraví
Hodnocení:
(4.9 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...