Dámy a pánové po šedesátce slavili úspěch na přehlídkových molech
Módní přehlídka i60 Senior Fashion. FOTO: Jakub Vacek

Dámy a pánové po šedesátce slavili úspěch na přehlídkových molech

30. 9. 2020

Věk je jen číslo. Na dvou módních přehlídkách v Praze a ve Zlíně předváděli módu dámy a pánové zralého věku. A sklidili zasloužený potlesk přítomných diváků.

Již pošesté uspořádala ve Zlíně módní přehlídku paní Hana Lancová. V roce 2015 se domluvila se zlínským magistrátem na uspořádání první módní přehlídky pro dámy ve věku 50+ a měla takový úspěch, že se s městem dohodla na dalších ročnících. Ten poslední se konal letos koncem září. Vystoupení devíti modelek doplňoval další program - prezentace historických kostýmů či vystoupení taneční skupiny. "Organizace této akce mě velmi baví, zúročila jsem v nich své organizační schopnosti získané během mé dvacetišestileté pracovní kariéry. Musím konstatovat, že ne vždy narazí člověk na pochopení a vstřícnost. Pokud se jednání nedaří, nikdy netlačím na pilu a čekám až přijde pravý čas. Vím, že v životě není nic náhoda a že štěstí přeje připraveným," říká Hana Lancová.

Druhá módní přehlídka se konala ve Ville Pellé na Praze 6 v rámci Fresh Senior festivalu. Pod taktovkou Elen Zajíčkové předváděli outfity tři pánové a devět dam. Diváci mohli sledovat oděvy z českých butiků a módní doplňky - kabelky, šperky, ale i deštníky.

"Příprava módní přehlídky je vždy dlouhý proces, na který se ale vždy velmi těším. Ráda hledám nová přátelství, poznávám charaktery lidí, baví mě objevovat nové obchody a v nich nové značky, představovat zapomenuté české firmy a tvořit celek, který je ispirací pro všechny dámy i pány ve vyšším věku, kteří někdy v módě tápou. Mé přehlídky jsou vždy odrazem pochodů v mé duši," říká Elen Zajíčková, která módní přehlídky připravuje pro portál i60.cz již sedmým rokem.

"Letošní rok podobným akcím kvůli pandemii koronaviru nepřál. Věříme ale, že se příští rok setkáme nejen před přehlídkovými moly, ale i na dalších akcích pro aktivní seniory," uvedl Jan Raška, šéfredaktor portálu i60.cz, který módní přehlídky pořádá od roku 2014.

 

Na video z módní přehlídky ve Ville Pellé se můžete podívat zde:

móda
Hodnocení:
(4.3 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%