Krása pomoci chystá velký Den seniorů
Taťána Kuchařová s babičkou. FOTO: Nadace Krása pomoci

Krása pomoci chystá velký Den seniorů

1. 10. 2020

Babičky a dědečkové. Zaslouží si úctu, laskavost a také naši pozornost. Jsou nejlepší. Jsou naši. Jsou to hrdinové. Právě to chce nadace Krása pomoci založená Taťánou G. Brzobohatou připomenout oslavami Dne seniorů 1. října 2020.


Jednou z nejdůležitějších součástí “oslav” dne seniorů je jedna “prostá” záležitost - výzva všem, aby navštívili své prarodiče, zavolali jim, pozvali je na kafe, zavzpomínali. A nejlépe se u toho vyfotili a pod hashtagy #milujubabi #milujudedu #densenioru (a s označením Krásy pomoci) fotky sdíleli na sítích a vyzvali i další k podobné aktivitě. Cíl je jasný - říct babičkám a dědečkům, že jsme tady pro ně a myslíme na ně.

“V loňském roce se ke “Krásné výzvě” připojili třeba Lucie Bílá, Jaromír Jágr, Elis Mraz, Marta Jandová a samozřejmě Taťána a Ondřej Brzobohatí. Letos se k výzvě přihlásili Lucie Křížková, Kamila Nývltová, Petr Ludwig nebo Pavlína Němcová, či Roman Holý a mnoho dalších,” prozradila ředitelka nadace Krása pomoci Michaela Stachová.

Náramky, které to řeknou za nás
Někdy je těžké tomu druhému říct, že ho milujete. Možná tím spíš, že je to vaše babička nebo děda. Partneři nadace, společnost BeWooden, vymysleli, jak lásku vyjádřit i mimoslovně a navíc u toho dobře vypadat - navrhli a vytvořili náramky s nápisy “Miluju babi” a “Miluju dědu”. Z ceny náramku jde 100 korun na pomoc osamělým seniorům. “A navíc se náramky hodí ke všemu a pro každou příležitost,” dodává Michaela Stachová.

Hrajeme do oken (i) na den seniorů
Nadace Krása pomoci už několik měsíců podporuje projekt Hrajeme do oken, kdy hudebníci hrají ze dvorků, z ulice či z parků obyvatelům domovů pro seniory. Rozehráli tak už přes 30 domovů! 1. října se takové koncerty uspořádají hned tři - v Alzheimer HomeKunratice vystoupí Tereza Černochová, v Komunitním centru Šlejnická Marta Jandová a v domově Sue Ryderzahraje Jan Burian. Partner nadace, Penny Market, navíc koncerty doplní o sladké překvapení pro všechny obyvatele domovů.

Přání a květina - klasika, která vždy potěší
Albi už týden na svých prodejnách rozdává přáníčka pro babičky a dědy, která si tam můžete až do 1. října zdarma vyzvednout. Určitě jim udělá v poště radost víc než složenky a letáky. A protože květiny stále frčí, v pražských prodejnách Albi budou ve čtvrtek 1.10. k dostání také květiny od dalšího partnera nadace - Fleurop. Zastavte se tam a máte překvapení pro vaše prarodiče vyřešené.


PROČ JE DŮLEŽITÉ NEZAPOMÍNAT NA BABI A DĚDU?
“Protože naši prarodiče jsou naši story keepers, mnoho nás naučili, i díky nim můžeme dnes být tím, kým jsme. Vážíme si jejich lásky, péče a moudrosti. Ukažme jim, že na ně myslíme, a to nejen v tento den, který je celosvětovou oslavou důstojného stáří a starších osob vůbec,” říká zakladatelka nadace, Miss World a ambasadorka SDGs OSN Taťána G. Brzobohatá.

aktivní senioři
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%